Hommikul kell 10 teatas Delfi lugeja, et tal ei õnnestunud e-hääletusel osaleda. E-valimiste infotelefonilt öeldi Delfile, et tõepoolest on probleem serveriga, sest korraga tahab sellele ligi pääseda väga palju inimesi.

Valimiste servereid majutava riigi infosüsteemide arenduskeskuse teatel ei ole aga serverid kordagi umbes olnud. "Tegu oli valimiste infoliini töötaja eksliku eeldusega," teatas Delfile riigi infosüsteemide arenduskeskuse kommunikatsioonijuht Katrin Pärgmäe.

"Tegelikult on probleem mõnede Windowsi kasutajatega, kelle arvutis ei ole viimaseid turvapaiku. Lehel http://www.valimised.ee/windows.html on see probleem ka all servas kirjeldatud," lisas Pärgmäe.

Vabariigi valimiskomisjoni meediasuhete juht Erki Peegel kinnitas Delfile, et kodanike huvi e-valimiste vastu on suur - kahe tunniga oli hääletajaid ligikaudu 3500-, kuid e-hääletamisega seotud serveri töös ei ole seni kordagi esinenud tõrkeid.

Kasutajad on siiski kurtnud, et esimesel korral hääletamine ei õnnestu ning selleks tuleb teha mitu katset, vahepeal näitab rakendus aga teadet, et on tekkinud viga serveriga suhtlemisel.

E-hääletamine algas 24. veebruaril kell 9.00 ja lõpeb 2. märtsil kell 20.00.