Stuudiosse olid kutsutud erakondade kolmeliikmelised võistkonnad. Poliitikute mälumängu juhtis muusik ja mälumängur Ivo Linna.

Delfi lugeja, anna kommentaariumis teada, kas said küsimustega hakkama ning mida tänasest saatest arvad!

Vastuseid hindas kolmeliikmeline žürii - kultuuriajakirjanik ja näitleja Jüri Aarma, humorist Mart Juur ja majandusgeograaf Hardo Aasmäe.

Stuudios oli üheksa meeskonda:

Sotsiaaldemokraate esindasid Sven Mikser, Hannes Rumm, Barbi Pilvre, Rahvaliitu Andrus Blok, Ivar Raig, Rein Merila, IRLi Peeter Tulviste, Lauri Vahtre, Marko Mihkelson, Keskerakonda Enn Eesmaa, Rainer Vakra, Marko Šorin; Vene Erakonda Eestis Nikolai Maspanov, Dmitri Klenski, Dmitri Mihhailov; Reformierakonda Rein Lang, Kaja Kallas, Indrek Salis; Kristlikke Demokraate Anne Kontus-Hermann, Toomas Vallimäe, Peeter Võsu; rohelisi Marek Strandberg, Artur Talvik, Peep Mardiste ja Iseseisvusparteid Tarmo Kruusmägi, Rein Pihlar, Tarmo Õunapuu.

Esitati 21 küsimust, mille autoriteks olid Mart Ummelas ja Marje Lenk. Täiesti õige vastuse eest sai kaks punkti, osaliselt õige vastuse eest ühe punkti. Küsimused hõlmasid teemade poolest väga mitmeid valdkondi - loodusteadused, Eesti ajalugu ja kultuur, välismaine geograafia, ajalugu ja poliitika ning mitmed päevakajalised sündmused. Otseselt poliitikat ei puudutatud ning seega jäädi ilusti klassikalise mälumängu raamidesse.

Ülekaaluka võidu saavutasid sotsid ja seda hoolimata sellest, et mõnes võistkonnas oli "elukutselisi" mälumängureid nagu Indrek Salis Reformierakonnas ja Enn Eesmaa Keskerakonnas.

Lõplik punktitabel:

1. SDE - 27 punkti

2. Reformierakond - 17

3. - 4. Rohelised - 14

3. - 4. Iseseisvuspartei - 14

5. IRL - 13

6. - 7. Rahvaliit - 9

6. - 7. Keskerakond - 9

8. Vene Erakond Eestis - 8

9. Kristlikud demokraadid - 6

KÜSIMUSED

NB! Kolm küsimust, mis sisaldasid endas visuaalset ülesannet, on välja jäetud! Küsiti, mis on puudu esitletud setu rahvariiete juures, paluti selgitada füüsiku demonstreeritud nähtust ning paluti kanda kontuurkaardile võimalikult õigesse kohta Mohni saar, Palamuse ja Naha talu.

1. Kes tõi eesti keelde sellised sõnad nagu võistkond, sajand, leiutis, istung, hoius, andmed, ravim, kasum, tõend ja pärand?

2. Millise riigi rahvuspuuks on draakonipuu ja rahvustaimeks aaloe?

3. ÜRO inimarengu aruandes väga kõrge arenguga riikide grupis olnud riigid tuli reastada kõrgeimast madalamani: riikideks olid Eesti, Hispaania, Kreeka, Poola, Qatar, Uus-Meremaa.

4. Mitmeks administratiivüksuseks on jaotatud Malaisiale kuuluv Labuani saar?

5. Kes Eesti luuletajatest on kirjutanud luuletuse "Suitsupääsuke"?

6. Mis aastal läks ETV eetrisse esimene värvisaade ja mis oli esimene värviline TV-sari?

7. Kes on ainus Eesti Kirjanike Liidu liige, kes on esindanud Eestit Eurovisiooni lauluvõistlusel?

8. Kui suur on olnud isiklik väikseim häältesaak riigikogusse pääsemisel pärast Eesti taasiseseisvumist: 1. otsevalituna, 2. asendusliikmena?

9. Miks tulid 1984. aasta suvel Tallinnasse väljaande Sovetskii Sport ajakirjanikud, kuigi mingit spordisündmust siin aset ei leidnud?

10. Kui suur on Narva linnaliini ühekordse bussipileti hind?

11. Millise tunnustuse osaliseks said Märt ja Priit Pius eelmise aasta novembris?

12. Kes on need Eestis elavad kolmikud, kes on kahel aastal saanud hakkama unikaalse saavutusega?

13. Kes on öelnud järgnevad sõnad: "Edukad on olnud need riigid, kellel pole olnud oma kulda, oma naftat, oma teemanti. Kellel on ainult üks vajadus – toetuda iseendale?" Vastusevariantideks olid Ernst Jaakson, Lennart Meri ja Jaan Kross.

14. Milline Venemaa poliitik on öelnud: "Raha on vähe, aga inimesi on vaja palju armastada"? Vastusevariantideks olid Boriss Jeltsin, Jossif Stalin ja Vladimir Putin.

15. Kuidas lõpeb Napoleoni lause: "Riigimehe süda peab asuma..."? Vastusevariantideks olid "rahva südames", "rahva tegudes" või "rahva peas".

16. Millisel juhul kinnitati Ameerika põliselanike juures ukse külge jaaguar?

17. 1950. aastate alguses keelas USA filmikompanii Metro-Goldwyn-Mayer näidata kõigis oma filmides neid esemeid. Millistest esemetest on jutt?

18. Mis keelest on tulnud ja mida võiks tähendada romaanis "Tõde ja õigus" esinenud rahvalaulu refrään "Sink sale proo"?

ÕIGED VASTUSED:

1. Keeleteadlane Johannes Voldemar Veski.

2. Jeemen.

3. Uus-Meremaa, Hispaania, Kreeka, Eesti, Qatar, Poola

4. 16.

5. Kalju Leppik.

6. 1972 ja "Mõmmi aabits" (1973).

7. Jaan Pehk.

8. Otsevalituna 51, asendusliikmena 37.

9. Et jälgida Soome televisiooni vahendusel Los Angelese olümpiamänge, mida Nõukogude Liit boikoteeris.

10. 50 eurosenti.

11. Voldemar Panso preemia laureaadid.

12. Kadri, Sander ja Eino Puri tulid kõik 2008. ja 2009. aastal Eesti meistriks. Kadri GMP võrkpallinaiskonnas, Sander ja Eino FC Levadia jalgpallimeeskonnas.

13. Lennart Meri.

14. Boriss Jeltsin.

15. Peas.

16. Võlgnike ukse külge.

17. Televiisor, et see kinoskäimist välja ei suretaks.

18. Siin oli kaks õiget vastust, sest nimetatud küsimuses on kaks teooriat. Mustlaskeeles "Kõik killud on väikesed" või saksa keeles "Laulgem kõik rõõmsalt".