34-aastane Kristiina rääkis ETV saatele "Pealtnägija" oma loo praeguseks viieaastase poja tagasitoomisest Eestisse, et innustada võimalikke saatusekaaslasi ja öelda, et ka näiliselt lootusetust olukorrast on võimalik välja tulla, vahendavad ERR Uudised.

Hispaanias elanud Kristiina ja tema poja isa, Peruu kodaniku Wilfredo suhted läksid sassi pärast lapse sündi. Konflikt jõudis Madridis politseisse ja kohtusse, kus määrati, kuidas lahus olevad vanemad last kasvatavad ja hooldavad.

Kõik toimis kuni 2008. aasta oktoobri lõpus võttis Wilfredo lapse ja lendas Peruusse Limasse.

Ehkki Hispaania ja Euroopa seaduste valguses pani isa toime lapseröövi ja emal olid kõik õigused laps tagasi saada, siis selle faktiga polnud tegelikult midagi peale hakata.

Ema pani pöörlema kõik bürokraatlikud hammasrattad ning lapse isa Wilfredo suhtes algatati Hispaanias koguni kaks kriminaalasja, kuid need jahvatasid tühja.

Võimudelt abi saamata, pöördus eestlanna Hispaania ajakirjanduse poole ning hakkas lisaks pidama oma võitlusest hispaaniakeelset blogi, kuni sai 2009. aasta augustis abi Hollandis tegutsevalt rahvusvahelise lapseröövi kompetentsikeskuselt.

Lõpuks jõudis juriidiline kohtulahing nii kaugele, et ema sai rahvusvahelise orderi poja tagasisaamiseks, mida tunnustas lõpuks ka Peruu kohus ja kohalik Interpoli büroo.

Kristiina lugu jõudis ka kohalikku televisiooni ning lapseröövlist isa peeti kinni ja ta veetis kuu aega Lima arestimajas.