Traadita interneti esialgu tasuta kasutamise võimalused on juba loodud mitmetes söögikohtades, hotellides ja vabas õhus Eesti eri paikades. Eesti Telefoni kõrval pakub teenust ka AS Uninet.

ASi Eesti Telefon (ET) meediasuhete juht Ain Parmas ütles ETAle, et mai lõpus alustatud ET tasuta traadita internetiteenust on kasutatud 1500 tunni ehk 90.000 minuti mahus. Tasuta interneti jaoks välja antud paroolikaartidest on 200 kasutuses.

Parmase sõnul on Pirita jahisadamas tulevast nädalast eeldatavasti võimalik tasuta internetiteenust kasutada näiteks sadamas seisvate jahtide peal. Lähematel nädalatel paneb ET traadita neti võrguseadmed üles ka Virtsu, Kuivastu, Rohuküla ja Heltermaa sadamasse, kus praamiootel või praamilt maabuvad kliendid saavad teenust kasutada.

Parmas lisas, et teenus on ETl tasuta vähemalt septembrini, seejärel muutub tasuliseks. Parmase sõnul ei ole hinnad veel paigas.

Eesti Telefon pakub alates juulist ka uut traadita interneti püsiühendust Atlas RDSL, mis on mõeldud eeskätt maapiirkondades kasutamiseks, kusjuures ühest piirkonnast peab kogunema vähemalt kümme teenusesoovijat. Piiramatut internetikasutust võimaldava Atlas RDSL liitumistasu on 2006 krooni ja kuutasu koos RDSL kliendiseadme renditasuga 645 krooni. Traadita internetiteenust saavad tasu eest tarbida ka ettevõtted oma kontorites.

Unineti turundusdirektor Hardi Kinnas ütles juunis ETAle, et Uninet ei näe ette avalikes kohtades traadita internetiteenuse tasuliseks muutmist. Ruumidest väljas pakutakse tasuta teenust ilusate ilmade kestmiseni ehk sügiseni.

Kinnase sõnul on Unineti näiteks Pirita rannahoone juures ja Raekoja platsil leviv võrk lihtsalt kasutatav ning kasutaja ei pea sisestama paroole, ka ei pea kasutaja e-posti saatmiseks ja vastuvõtmiseks muutma arvuti seadistusi. Pubides tuleb e-posti saatmiseks seadistusi teha, kuid selleks on Uninet need kohad varustanud lihtsate juhenditega.

Traadita internet on wifi.ee andmetel olemas Tartu Wilde pubis, Viljandi kõrtsis Tegelaste Tuba, Kuresaare kohvikus Õuemaja, Pärnu Rannahotellis, Best Western hotellis ja Maritime hotellis, Port Artur IIs, Tallinna hotellides Radisson SAS, St.Petersbourg, Palace, Park, Grand, Metropol, Domina Imarine, Domina City, Central, Reval Express, Viru ja Olümpia, Saku Suurhallis, Tallinnas Noku klubis, restoranis Pegasus, Bayeri õllekõrtsis, kinos Coca Cola Plaza, kohvikus Võitlev Sõna, Coffikus ja kohvikus Moskva, Tallinna Mercedese keskuses, Poniardi salongis, pubis Seiklusjutte maalt ja merelt, Tallinna lennujaamas, Tartu Lõunakeskuses, Harjumaal Laitse lossis, Karupesa hotellis Otepääl, Valgamaal Kuutsemäel, Kärdla Vabrikuväljakul, Haapsalu hotellis ning Viljandi Grand hotellis.