"Rahvusringhäälingu lipulaeva Pealtnägija “parimate” traditsioonide kohaselt avaldati valimiskampaania tipul lugu, milles soovitakse jätta muljet justkui Tallinna Linnavolikogu esimees Toomas Vitsut oleks annetanud Liibüaga seotud laevaärist tekkinud tulu Keskerakonnale," ütles Toobal, jättes samas kommenteerimata, kas ta on üldse üles kerkinud küsimustega kursis ja kas Toomas Vitsuti osalemine relvaäris vastab tõele.

Selgituste andmise asemel toob peasekretär näiteks terve rea teisi patuseid, keda Keskerakonda kuuluvate poliitikute asemel materdada võiks.

Toobal märkis, et Liibüaga äri tegemise on võimalikuks teinud endine Suurbritannia peaminister Tony Blair. "2004. avas meie tähtis liitlane kõigil rinnetel Tony Blair seni paariariigi staatuses olnud Liibüaga äri tegemiseks kõik väravad. Ma tõesti ei mäleta, et ametlik Eesti või ka IRL oleks Blairi ja Suurbritannia toonast tegevust kuidagigi tauninud," sõnas Toobal.

"Nüüd siis püütakse Keskerakonda torpedeerida juba Moammar Gaddafiga lootuses, et leidub lollikesi, kellele see mõjub. Ootan juba põnevusega, kas enne valimisi jõuab õukonnameedia paljastada ka Keskerakonna, Kim Jong-ili ja Mahmoud Ahmadinejadi ühisprojektid…"

ETV saade "Pealtnägija" uuris Tallinna linnavolikogu esimehe Toomas Vitsuti ja tema endise nõuniku ning praeguse linnavalitsuse linnaplaneerimisameti juhataja Toomas Õispuu firma lõhkeainete vedu Liibüasse.

Selle loo üks võtmefiguur on Tallinna linnavolikogu esimees Toomas Vitsut, Keskerakonna üks liidreid, kes 2005. aasta novembris väitis Urmas Oti saates "Happy Hour", et tema sissetulek pärines vaid linnakassast ja ettevõtete nõukogudest, kus ta poliitikuna istus.

Vitsut ei maininud Oti saates sõnagagi, et pool aastat varem sukeldus ta ulmekasumit lubanud laevandusärisse ning oli osanik firmas Eastern Shipping Group, kus oli partneriks tema endine nõunik ning praegune Tallinna linnavalitsuse linnaplaneerimisameti juhataja Toomas Õispuu.