"Bürokraatia vähendamisest räägitakse palju, seda ka Euroopa tasandil, aga praktikas kipub iga katse bürokraatiat vähendada tooma kaasa hoopis selle suurema vohamise," ütles ta IRLi pressiesindaja teatel.

Nuti arvates võiks olla rohi bürokraatia vohamise vastu see, kui vältida ülereguleerimist. Euroopa Liidu pädevusse on läinud liiga palju küsimusi, mille lahendamine oleks efektiivsem liikmesriikide tasemel. Toetuste jagamise bürokraatlikkuse üle arutledes on küsimus eelkõige selles, et taotletav eesmärk ei jääks asjaajamise koorma varju.

"Euroopa Liit on seadnud endale eesmärgiks vähendada ettevõtetele langevat halduskoormust 20 protsendi võrra. Tegu on vajaliku eesmärgiga, mis tähendab suuresti seda, et riik peab oma avalikud teenused muutma klientidele lihtsamini kasutatavaks," rääkis Nutt.

Tema hinnangul tuleb tegeleda uute õigusaktide mõjude hindamisega, seda enam, et meie õiguskord on juba mõnda aega üsna terviklik ja õigusloome maht langenud, mis võimaldab rohkem tegeleda kvaliteediga.