Mordvamaa ülemkohus tunnistas ekstremistlikuks ja keelustas sekti “Saatana õilis ordu”, mis tegutses lisaks Mordvamaale ka Nižni Novgorodi, Uljanovski, Penza ja Tuula oblastis, pidades end Pimeduse Kiriku filiaaliks, vahendas BNS.

Sekti algatajaks ja juhiks oli 1984. aastal sündinud Mordva elanik, vabariikliku meditsiiniinstituudi tudeng, kes värbas oma sekti liikmeteks aastatel 2004-2009 üle 75 kooliõpilase ja tudengi.

“Uurimise andmetel korraldasid mainitud isikud sekti tegevuse raames regulaarseid satanistlikke riitusi, mille läbiviimine oli seotud vägivallaga organisatsiooni üksikute liikmete suhtes, praktiseeriti grupiseksi, kaasa arvatud alaealistega,” jutustas kohtu esindaja.

Sekti suhtes algatati uurimine 2009. aastal. Korraldati 15 läbiotsimist ühenduse liikmete kodudes ning vahistati kaks sekti liidrit.

Saranski rajoonikohus mõistis ühe sekti liidritest mullu juulikuus aastaks ja kaheksaks kuuks vabavanglasse ühenduse loomise eest, mis rikub kodanike õigusi, ning kõlvatu tegevuse eest. Teine sekti liider sai karistuseks aastase tingimisi vangistuse.