Lumehangede tagant paistavad kellegi kõrvad, kellegi pöetud pead. Vaatan, linnamehed jälle siin - tahavad meie hääli. Eriti suurelt esineb üks kitarrist ja laulumees. Minevikuta mees, kel kuuldavasti Taimaal juba krunt valmis ostetud. Teine on kunagine pioneerijuht, kolmas tavaline parteisõdur. Teisest parteikontorist saadetud siia telekloun, pullimees.

Mesijutt neil võõras ja arusaamatu. Ikka see kauge ja kõrge „majandus”, seesama, mis meid vaeseks on teinud. Tegelikult ajavad need mehed siin Lõuna-Eestis välismaiste monopolide, võõramaiste pankade, säilitusainetega täistuubitud kaupade maaletoojate, jäätmekolhooside, prügifirmade ja nende kohalike aidameeste asja. Neil on Venemaaga mingi sogane asi ajada. Nende valitsetud Toompea on valdadest viinud raha Tallinnasse ja surnuks valitsenud Eesti rahva.

Te teate ja tunnete seda iga päev!

Miks peaksime klounidele, peibutuspartidele ja parteibroileritele andma oma ainsa hääle siit Võrumaalt, Valgamaalt ja Põlvamaalt ? Kas anname neile veel 4 aastat edasi valitseda kui senine elu on näidanud, et midagi head selles pole tulnud?

Ehk leiame ikka omade hulgast väärikaid inimesi, keda võiksime usaldada!

Mina, eluaegne parteitu, sündinud, kasvanud ja elanud pika elu siin Lämmijärve kaldamail ja kaua aastaid välismail, nii sõltumatuna kui vähegi võimalik, mõtlesin kaua enne kui andsin oma allkirja Rahvaliidu nimekirjale.

Andsin sellepärast, et Rahvaliit on seisnud selle eest, et Eesti mets ja Eesti elektrijaamad on ikka meie omad. Andsin sellepärast, et Rahvaliitu on maa sisse pekstud küll asja eest küll asjata. Andsin ka selle pärast, et Rahvaliitu juhib nüüd minusugune eluaegne parteitu vallavanem Rakkest- Andrus Blok- tubli eesti mees.

Aga kõigepealt sellepärast, et Rahvaliit on ainus eestimeelne partei, siinmail sündinud, pole kusagilt maale toodud ning seisab maarahva eest. Pean ennastki põliseks maarahvaks samuti nagu need sajad tuhanded eestlased, kes häda sunnil on asunud elama Tallinnasse, Helsingisse, Londonisse, Sydneysse jm. Kelle süda ja hing aga ihkab tagasi Eestisse, kus valitsejad neid nii ülbelt on eemale tõrjunud.

Kui mina saan Teie häältega Riigikogu liikmeks, siis algatan mina, Kalle Mälberg:

1. Valimisseaduse muudatused nagu soovitab Tartu ülikooli professor Jüri Saar. Sealhulgas presidendi otsevalimine!
2. Võitlen selle eest et Riigikogus oleks vaid 51 saadikut!
3. Et iga korralik tööinimene saaks vähemalt 1000 eurot palka!
4. Et üksikisiku tulumaksust jääks suurem osa tema kodukohta!
5. Et fosforiit, paekivi, põlevkivi, maa ja vesi seadustataks kui rahvuslik võõrandamatu rikkus!
6. Et töötud lastakse metsa võsast puhastama!
7. Et saadud puiduhake kütaks 100 jäätme-,puidu-, heina- jt jäätmete kohapealset bioloogilist- mehaanilist energiajaama kõigis väiksemates asulates odavaks elektriks ja soojuseks!
8. Et metsa- piima – liha- ja laenuühisuste baasil tekitataks virtuaalne Eesti Rahvapank, mis ei vea kasumit välismaile!
9. Et Euroopa rahadega tekitataks ülikiire, tehniliselt ülimoodne raudteeühendus Berliiniga!
10.Et võtaksime eeskuju leedulastelt, kus asutati rahvusparfüüm- männimetsa, värske allikavee, puhta õhu lõhnaga!
10. Et tühistataks Eesti rahvast surnuksvalitsevad seadused, mille loetelu tuleks panna referendumile!

Kui ma ei suuda kõike „rehkendust” teha siis teen vähemalt poole - teen nii palju kui suudan!
Teie abiga, head lõunaeestlased!

Hangede tagan paistvad peanupud lubavad et „võid kindel olla”. Milles?
„VÕID VÕI VÕID VÕI HOOPIS RASVA!”