Välisministeeriumi kodulehel olevast tänavusest 38 pressiteatest ei tsiteerita minister Urmas Paeti kolmes, mis puudutavad suursaadikute volikirjade üleandmist, vahendavad ERR Uudised.

"Põhimõtteliselt on ju tore, et välisminister isiklikult näitab oma suurt hoolimist ja muret kaasmaalaste pärast, kes on sel kuumal ajal Egiptuse kriisikoldes," ütles hea valimistava valvur, ajakirjanik Sulev Valner, kelle sõnul poleks hea, kui minister selliste sündmuste puhul istuks passiivselt ja üldse vait oleks.

Samas muutub tema sõnul veidi imelikuks, kui igas ministeeriumi pressiteates tahab minister isiklikult oma tsitaadina anda edasi ka üldist kirjeldust olukorra kohta, mis kuidagi ei nõua selle esitamist tingimata ministri suu läbi.

"Loogiline oleks, et ministri tasemel ja tema suu läbi kuuleme kas otseseid poliitilisi hinnanguid, näiteks "Taunime Egiptuse võimude tegevust", või lubadusi, nagu "Toome eestlased vajadusel koju", aga mitte ümberjutustust olukorrast, mis pigem kõlaks usaldusväärsemalt näiteks mõne madalama taseme, aga sündmustele lähemal oleva ametniku suust," lausus Valner.