Peaminister kinnitas Murniece jätkamist ametis pärast valitsuse istungit. Tema sõnul peab Murniece jätkama, et välistada sarnaste juhtumite kordumine tulevikus. Dombrovskis avaldas samas arvamust, et minister peab tegema muudatusi politseijuhtide ridades, vahendas BNS.

“Ma leian, et siseminister peab ära kasutama kõik oma volitused, et ümber vaadata politsei isikkoosseisu kujundamise põhimõtted ning vabanema sellistest politseitöötajatest, kes oma ametit ei vääri,” toonitas valitsusjuht.

“Samuti tuleb tõsisemalt hinnata olukorda eriallüksuses Alfa — nii personalivalikut kui ka distsipliini kindlustamist,” lisas Dombrovskis.

Vastates küsimusele, kust algab poliitiku vastutus tema valdusalas toimuva tõttu, ütles Dombrovskis, et antud olukorras antakse kindlasti hinnang konkreetsete ametiisikute vastutusele, ent et samas tuleks vältida patuoina otsimist.

Ta pööras tähelepanu sellele, et tegemist on pretsedenditu juhtumiga, mille sarnast pole pärast Läti taasiseseisvumist toimunud.

Viidates, et siseministeerium ei kaevanud edasi kahe teisipäevases röövis osalenud ning varem pistisevõtus kahtlustatud Tukumsi politseiniku tööleennistamist nõudnud kohtuotsust, märkis Dombrovskis, et ametiühing avaldas väga suurt survet ning on ilmselge, et siseministeerium loobus kohtuotsuse vaidlustamisest just seetõttu.

“See sunnib hindama politseinike endi tegevust — mil määral leiab aset oma ridade aktiivne puhastamine ning rakendatakse katseid varjata mingeid rikkumisi ja seadusetust,” tõdes ta.

Peaminister tunnistas samuti, et juhtunu on mõjunud negatiivselt politsei mainele, kuna näitas, et politseinikud võivad üle minna kuritegeliku maailma poolele.

Dombrovskis avaldas kaastunnet hukkunud politseiniku omastele ning soovis haavatud korravalvuritele kiiret paranemist.