Kõikides Läti koolides toimuvad erakorralised ajalootunnid, mis on pühendatud 1991. aasta dramaatilistele sündmustele. Kell 10 süüdati Riia Toomkiriku väljakul mälestuslõke. Samasuguseid üritusi toimub ka teistes linnades ja maapiirkondades, teatab Läti Delfi.

Keskpäeval algas seimi pidulik istung. Kell 14 asetab riigi juhtkond lilli Teisele vennaskalmistule ja kell 16 vabadussamba juurde.

Kell 18 toimub Toomkiriku väljakul mälestusüritus, kus kõnega esineb president Valdis Zatlers.

Kell 18.30 toimub oikumeeniline jumalateenistus kõigi Läti kristlike konfessioonide osavõtul.

1991. aasta jaanuaris üritas Nõukogude Liidu juhtkond sekkuda Balti riikide demokraatlikesse protsessidesse. 12.-13. jaanuaril ründasid Nõukogude sõjaväelased ja eriväelased Vilniuses rahumeelset meeleavaldust.

Järgmisel päeval pärast veriseid sündmusi kogunes Riias meeleavaldusele üle 500 000 inimese, kes nõudsid vägivalla lõpetamist Leedus ning avaldasid toetust Läti ülemnõukogule ja valitsusele. Samal päeval algas barrikaadide püstitamine Riiga kaitseks Nõukogude võimaliku rünnaku vastu.

Barrikaadid püstitati tähtsamate objektide – ülemnõukogu, valitsuse, telemaja, raadiomaja ja teiste juurde.

20. jaanuari õhtul algas tulistamine siseministeeriumi hoone juures ja kogu Riia vanalinnas. Selle käigus hukkusid miilitsad Vladimir Gomonovitš ja Sergei Kononenko, kooliõpilane Edijs Riekstiņš ja filmioperaator Andris Slapiņš ning surmavalt sai haavata operaator Gvido Zvaigzne. Vigastada sai umbes kümme siseministeeriumi töötajat.