"Korruptsiooni näol ei ole tegu klassikalise kuritegevusega, vaid tegemist on julgeolekuohuga," rõhutas Heldna ajakirjanikele.

Kaitsepolitsei algataud menetlustes on süüdi mõistetud 91, nende seas korruptsioonis 38 isikut. See, et on olnud ka kolm õigeksmõistvat kohtuotsust, on Heldna sõnul demokraatlikus riigis täiesti normaalne. "Eriteenistuse poolt menetletud asi ei oma juba ette kohtulahendit, sellises riigis, kus see nii on, ei tahaks meist vist keegi elada," sõnas Heldna.

Heldna avaldas rahuolu ka selle üle, et ühiskonnas on hakatud laiemalt aru saama, et korruptsioon ohustab meid kõiki. "Kui ei toimi taristu, siis on löögi all riigi toiminine tervikuna. Samuti on korruptant kingitus ebasõbraliku riigi luureteenistustele."

Kohalike omavalitsuste korruptsioonist (kapo vastutusalas on kuus suurimat omavalitsust) rääkides selgitas Heldna, et eelkõige on luubi all sündmused, mis omavad pikaajalisemat mõju, ja hanked, mis mõjutavad majanduskliimat tervikuna.

Terrorismiohu üle arutledes pani Heldna kuulajatele südamele, et Eesti ei ela muust maailmast eraldi ning samuti tuleb arvesse võtta missioone, kus Eesti riik osaleb. Samuti ei jää märkamata ka küberruumis tehtud üleskutsed ebaseaduslikuks tegevuseks.

Lõhkeainete puhul tuleb Helda väitel ka tunnistada, et endiselt on probleemiks Teise maailmasõja perioodist pärinev lõhkeaine, mida inimesed välja kaevavad ja siis ebaseaduslikult enda kodus hoiavad.

Heldna lausus ka, et riigisaladuse leke võib kahjustada meie kõigi heaolu, ka juhul, kui me seda ise koheselt ei tajugi.