Ajal, kui Leisi asulast vaevalt mõne kilomeetri kaugusel olevast tiigist vähid leiti, kahtlustasid keskkonnainspektsiooni inspektorid, et tegemist on keeluajal jõgedest ebaseaduslikult püütud vähkidega, mida sellistes nii-öelda kasvandustes vähkide päritolu “pesemiseks” hoitakse.
on erinevad allikad Leisi vallas varem rääkinud, et tegelikult teavad süüdlasi kõik. Sama öeldi ka ERR saatele “Pealtnägija”, kes eelmisel sügisel Leisi vallas asja uurimas käis.

Prokuratuur on öelnud, et see, kui keegi kusagil kuulujutuna midagi räägib, ei ole nende jaoks mingi tõend. Samuti on mitmed asjaga kursis olevad inimesed avaldanud arvamust, et politsei ja keskkonnainspektsioon töötavad teineteisele vastu. Keskkonnainspektsiooni huvi olevat vähid, politseil kurjategijad ning koostööst, et tabada kurjategijad koos vähkidega, pole veel kuulda olnud, on Saarte Häälele öeldud.

Lisaks Leisi tiigist leitud vähkidele lõpetati uurimine ka nädal aega hiljem Virtsu sadamas toimunud episoodis, kui tabati kodanik suure koguse vähkidega. Prokuratuur nimelt leidis, et kuriteokoosseis siiski puudub. “Antud juhtumil oli inimene soetanud vähid ametlikust kasvandusest ja need kasvatamise eesmärgil enda rajatud tiiki ümber asustanud. Ka ei transportinud ta menetluses tuvastatu põhjal vähke majanduslikel eesmärkidel,” edastas Lääne ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Annely Erm ja lisas, et menetluse käigus ei tuvastatud vähkide veol seaduste või teiste õigusaktide nõuete rikkumist.

Samas jääb selgusetuks, miks prokuratuuri hinnangul kuritegu mitte korda saatnud kodanik püüdis juba siis, kui ta kinni peeti, vähkidest vabaneda. Pealtnägijate sõnul tabati mees hetkel, kui ta sõitis Virtsu saabunud parvlaevalt maha ning talle koostati protokoll. Sel hetkel, kui paluti vähkidega minna inspektorite autosse, haaranud mees vähid, jooksnud nendega mere äärde ning visanud vähid merre.