Pealinna 2011. aasta eelarve võeti vastu juba eelmise aasta septembris, kuid selle kulud pole praeguseni täpsemalt lahti kirjutatud. „Volikogu liikmetel ega avalikkusel pole võimalik lugeda, mille peale linn käesoleval aastal raha kulutab,“ nendib linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni esimees Holsmer arupärimises.

„Linnaeelarve menetlemise ajal lubasite volikogu kõnepuldis, et eelarve detailne lahtikirjutus esitatakse volikogule 2010. aasta lõpuks,“ tuletab Holsmer Savisaarele meelde. „Käes on jaanuari keskpaik ja selle aasta linnaeelarvest pole linnavolinikel rohkem aimu kui neli kuud tagasi.“

Reformierakondlase sõnul jätab eelarve läbipaistvus tugevalt soovida. „Tänaseks päevaks on linnaaparaat toiminud pea kolm nädalat eelarve järgi, mille tegevuskulude ja investeeringute summad on jätkuvalt teadmata,“ selgitab Holsmer.

„Eelarve läbipaistvus annaks kindlustunde nii linnakodanikele kui ka linnaasutustele. Näiteks on lasteaedade investeeringuteks ette nähtud null eurot. Samas on jätkuvalt teadmata, kui suurte tegevuskuludega saavad arvestada koolid, lasteaiad, kultuuriasutused jne. Kui suureks kujuneb noortespordi pearaha sel aastal? Milliseid teelõike kavatseb linn remontida või täielikult rekonstrueerida?“ kirjeldab Holsmer olukorda.

Seetõttu päribki opositsioonipoliitik linnapealt aru, miks ta pole oma lubadust täitnud ja hoiab eelarvet saladuses ning millal on eelarve lahtikirjutus kavas volikogule esitada.