Senine riigi julgeoleku volitatud esindaja Ingvar Pärnamäe asus jaanuari algusest tööle kaitseministeeriumi kaitseinvesteeringute asekantslerina.

Kaitseminister Jaak Aaviksoo sõnul on riigi julgeoleku volitatud esindaja mõjult ja vastutuselt äärmiselt oluline julgeolekuinstitutsioon salastatud teabe kaitsmisel ning seega Eesti kui usaldusväärse riigi maine hoidmisel meie liitlaste ja partnerite seas. „Seetõttu on mul hea meel, et Märt Kraft soostus vastu võtma selle väga vastutusrikka ametikoha ning pühendama oma kaaluka juhtimiskogemuse ja teadmised Eesti ja meie liitlaste saladuste kaitse tagamisele,“ ütles kaitseminister.

„Samuti loodan, et teabeameti senise juhi Tarmo Türksoni liikumine siseministeeriumisse ja Märt Krafti asumine NSA-ks süvendab kaitse- ja siseministeeriumide vahelist koostööd Eesti elanike julgeoleku tagamisel. Need personaliotsused süvendavad teineteisemõistmist ja tagavad julgeolekualase kogemuse pideva kasvu, olles heaks tagatiseks ka äsja vastuvõetud uue riigikaitse strateegia kohaselt ette nähtud laiapõhjalisele koostööle,“ lisas Aaviksoo.

Riigi julgeoleku volitatud esindaja institutsioon vastutab NATO, Euroopa Liidu, välisriikide ja teiste rahvusvaheliste organisatsioonide salastatud teabe vastuvõtmise, töötlemise ja hoidmise eest kõikides Eesti riigiasutustes, saatkondades ja kaitseväe üksustes. Riigi julgeoleku volitatud esindaja allub vahetult Kaitseministeeriumi kantslerile.

Märt Kraft on sündinud 1966. aastal Tartus. Ta on lõpetanud Tallinna Tehnikaülikooli majanduse erialal ning töötanud erasektoris ning kaitseministeeriumi logistika asekantslerina. Alates 1999. aastast töötas Kraft siseministeeriumi kantslerina.