Lõuna-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Marek Kiik ütles Delfile, et väljakutse laekus kell 17.22. Õnnetuskohale sõitsid Põltsamaa ja Jõgeva päästemeeskonnad.

"Päästjate saabudes oli mansardkorrusega vanema puumaja keskosa katus sisse kukkunud ja vahelaest läbi vajunud. Lume raskusest tingitud varingu hetkel oli majas kaks inimest. Meesterahvas pääses vigastusteta majast välja, toas maganud naine jäi varingu alla. Päästjad selgitasid välja kannatanu asukoha ning hakkasid ettevaatlikult konstruktsioone pneumaatiliste tõstepatjadega tõstes ja toestades inimeseni liikuma. Esimesena tõsteti vahelae jäänuseid, et kannatanu saaks vabalt hingata. Kell 19.02 saadi teadvusel olev ja kontaktivõimeline naine rusudest kätte ning anti üle kiirabi hoole alla," rääkis Kiik kella 19.30 ajal.

Õnnetuskohal oli Kiige sõnul ka omavalitsuse esindaja ja keegi ei tohiks varingu tõttu lageda taeva alla jääda.

Tehnilise järelevalve amet juhib majaomanike tähelepanu sellele, et ohutuse tagamiseks tuleb katusele kogunenud liigne lumi ja jää õigeaegselt ära koristada. Iseäranis suur varinguoht on vanematel majadel ning suure pinnaga või väiksema kaldenurgaga katuste puhul.

Vastavalt ehitusseadusele vastutab ehitise ohutuse eest selle omanik.