„Vastuseks teie teabenõudele, mis registreeriti kaitsepolitseiametis 3. jaanuaril 2011, teatame, et kaitsepolitseiamet on Edgar Savisaare raha küsimise juhtumis tuvastatud faktid avaldanud peadirektori käskkirjaga nr 98T, millega saab tutvuda ameti veebilehel. Täiendava teabehankeinfo salastatuse ennetähtaegne kustutamine ei ole praegu võimalik,“ seisab 7. jaanuaril välja saadetud kaitsepolitsei kirjas Klandorfile.

Eelmisel nädalal avaldatud "tõekomisjoni" raportis väidetakse, et Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare vastu teostati pikaajalist jälitustegevust. Samas teatas kaitsepolitsei Klandorfile, et peadirektori käskkirjast ei nähtu, nagu oleks kapo Savisaare või ühegi teise käskkirjas nimetatud isiku suhtes teostanud jälitustegevust.

„Juhime teie tähelepanu teabehanke erinevusele kriminaalmenetlusest ja selle raames teostatavast jälitustegevusest. Kriminaalmenetluse ja selle käigus toimuva jälitustegevuse eesmärk on koguda tõendeid kohtumenetluseks kriminaalasja raames. Kriminaalmenetlus toimub vastavalt kriminaalmenetluse seadustikule,“ märgib kapo oma vastuses.

„Teabehanget teostatakse julgeolekuasutuste seaduse alusel, mis sätestab ka teabehanke eesmärgid ja tingimused. Teabehange on suunatud riigi julgeoleku tagamisele – teabehankes kogutud informatsiooni kasutatakse julgeolekuohtude ennetamisel ning riigi jaoks oluliste protsesside ja nende mõju analüüsimisel ja hindamisel,“ nendib kaitsepolitsei.