Oisu lasteaia direktor Elle Pihelgas ütles Kuma fm-le, et hommikul avanes lasteaia juures nukker vaatepilt, üle poole katusest oli sisse vajunud. Pihelgas hakkas kohe abi otsima ning umbes tunni ajaga olid esimesed töömehed juba lasteaia juurde jõudnud.

Kui maja ühel küljel vajus katus täiesti sisse, siis hoone teisel poolel on katuse äär paarkümmend sentimeetrit tõusnud, ka maja sein on vigastada saanud ja paar kivi on maha kukkunud. Kuna see kõik juhtus öösel, ei jäänud keegi kukkuva lume, katusetükkide ega kivide alla.

Kui paks kiht lund lasteaia katusel olla võis, seda Elle Pihelgas täpselt öelda ei osanud. Ta täpsustas, et järgmisel nädalal oleksid pidanud töömehed lasteaia katuse lumest puhtsaks tegema, aga nagu saatuse kiuste jõudis loodus Pihelgase sõnul ette.

Oisu lasteaias käib 36 last. Pihelgas ütles, et lapsed on võimalik paigutada maja sinna otsa, kus asub kaks rühma ja nende ruumide kohal on katus terve. Vajadusel saab kasutada ka läheduses asuva koolimaja ruume.

Kui palju sisse kukkunud katuse parandamine maksma läheb, seda Pihelgas veel öelda ei osanud. Kuigi spetsialistid alles kalkuleerivad ja hindavad täpseid kahjusid, läheb remont maksma vähemalt 6400 eurot ehk üle 100 000 krooni.