Aasta algusest meenub kohe Lady Gaga lugu "Alejandro". Eestis sai see lugu populaarseks natuke hiljem kui Lääne-Euroopas, aga siiski - aprillis-mais hakkas pihta "Alejandro" leierdamine söögi alla ja söögi peale. Iseenesest sel ka midagi viga polnud: meloodia oli hea, sõnad kaasakiskuvad ja video täiesti "gagalik" - imelikus kostüümis laulja koos paljaste meestega.

Sky Plusi aasta top40-s, kus lood olid pingejärjekorras mängitud kordade järgi, saavutas lugu kümnenda koha. Uuno aasta topis, kus järjekorra määrasid hääletajad, sai ta kuueteistkümnenda koha ning Power Hit Radio tantsutopis 26. Mitte küll nüüd hõiskamapanevalt kõrged kohad, aga kõikides pingeridades siiski sees ning usun, et üsna kindel kandidaat on "Alejandro" ka tänasel R2 auhinnajagamisel.

Järgmiseks andis Eesti oma artist Koit Toome välja albumi portsu uute lugudega. 2009. aastal oli ta populaarsust saavutanud looga "Kaugele siit" ning 2010. aastal tuli uusi hitte päris mitu: "Mälestused," "Nädalalõpp" ja "Mr.DJ" olid vast need, mis kuulajaile enim meelde on jäänud. Mälestustest rääkiv meloodiline siiraste sõnadega lugu oli vastavalt eelnevalt mainitud topijärjekordadele kohtadel 5., 1. ja 11. Seega oli ta nii rahva häälte kui ka mängitavuse arvu järgi eesotsas olev lugu. Kahtlemata on see lugu ka täna esikolmikus (kuigi usun ka siiralt selle loo võitu).

Eesti artistidest andis sel aastal ka mitu raadiohitti välja superstaari saate viimane võitja Ott Lepland. "Süte peal sulanud jää" saavutas ka Uuno topis auväärse teise koha Koit Toome järel, seega rahvale on suutnud poiss meelde jääda. Aasta lõpus lauldi ka Lenna Kuurmaaga ilus duett "Sinuni," mis võib samuti topis etteotsa jõuda.

Violina feat. Genka & Kene Vernik said hakkama mõnusa tantsulooga "Toakärbes," mis raadiotes palju kordi kõlas ning välisüritustel üsna publikut kaasa kiskuvaks looks sai. Samuti esitas tantsukool Semiir selle järgi Eesti Talendis oma kava, mis jällegi loo aktuaalseks muutis. See on jällegi üks eesti lugu, mis võib kindlasti kõrgele jõuda.

Eesti artistid andsid üldse palju lugusid sel aastal välja ning kõiki üles kirjutama hakata pole ka mõtet. Mõni, mis võib veel tänasele tseremooniale eesotsa jõuda, on näiteks Getter Jaani "Parim päev", Trafficu "Elekter", Mia "Ingel mu kõrval", Merlyn Uusküla "Ihuüksi" ja Mari "Väike valge vale".

Välismaa artistidest kindlasti hakkas suvel kummitama veel lugu "We No Speak Americano" Yolanda esitluses. Polnud palju neid, kes seda lugu nimepidi teadsid, aga rütm oli kõigil selge ja ei möödunud pidusid ilma selle loota. Sky Plusi toppi see lugu ei jõudnud, Uunos saadi koht number 25 ja Power Hit Radios neljas koht. Lugu on kindlasti aastas üks meeldejäävamaid, iseasi nüüd muidugi, kas ta ka R2 tabelisse mahub.

Absoluutselt kindlasti tuleks ära mainida Shakira lugu "Waka-Waka", mis on vaieldamatult üks enimmängituid 2010. aasta jooksul. Lugu, millel üsna arusaamatud sõnad, aga kindel ja lööv refrään. Samuti on tal juba ammu tuntud ja alati seksikas esitaja Shakira näol. Aastalõpu raadiotoppides saadud kohad 3., 6. ja 10. annavad lootust, et ka tänasel jagamisel saab see lugu mainitud. Lisaks sellele loole said populaarseks ka "Gypsy" ja "Loco", aga nendele vaevalt pärg kaela riputatud saab.

Välismaa artistidest võib veel ära mainida Katy Perry, kelle lugusid näiteks Sky Plusi topis oli suisa neli ning kõige populaarsemaks vast võib pidada "Teenage Dream'i" või koos Timbalandiga tehtud lugu "If we ever meet again". Samuti oli sel aastal väga tubli Rihanna, kelle lood "Rude Boy", "Love the way you lie", "Only Girl", "Russian Roulette" ja "Te amo" ka Eesti toppides esindatud olid. Kõige populaarsemaks soololooks nimetaksin "Only girl'i" ja duetiks Eminemiga lauldud "Love te way you lied" sest just need lood on raadiotest kõige enam kõrvu jäänud.

Artiste on palju ja selliseid lugusid veel rohkem, kes tänaseid auhindu vääriks. Otsuse tegi küll rahvas, aga läbi aastate on nad suutnud ka populaarseimad lood välja noppida. Eks lõplikku seisu näeme õhtul!