Karin Hallas-Murula hinnangul hinnangul rikuti arhitektuurimuuseumi direktori konkursil protseduurireegleid.

“See teave on meile värskelt jõudnud,” ütles Delfile kultuuriministeeriumi avalike suhete osakonna juhataja Ave Toots-Erelt.

“Tegemist oli avaliku konkursiga ja võitis parim kandidaat,” kinnitas Toots-Erelt, et mingit rikkumist ministeeriumi poolt ei olnud.

Arhitektuurimuuseumi endise juhi Karin Hallas-Murula sõnul pole tema asemele valitud Leele Välja pädev inimene muuseumi juhtima ning ta otsib juristidelt abi, et kultuuriminister Laine Jänes kontrolliks konkursi sea­duslikkust ja põhjendatust.

Muuseumi nullist üles ehitanud Hallas-Murulale oli otsus tema töölepingut mitte pikendada üllatav ja solvav. „Rahaasjad, juhtimine, sisuline töö — arhitektuurimuuseumi asjad on korras. Ministeerium tunnustas seda koguni aukirjaga,” rääkis ta pärast otsust meedias.

“Tunda on selget tendentsi elimineerida neid, kes oma peaga mõtlevad. Ideaalne alluv on plastiliinist, muljutav. Olen üle elanud 12 kultuuriministrit ja mitte kunagi pole ministeeriumis olnud nii palju totrat bürokraatiat ning hoolimatust olemuselt ju väga hapra ja haavatava kultuuri ja veelgi haavatavamate kultuuriinimeste vastu,” ütles Murula.