Peateed ning peamised linnatänavad suudetakse Tallinnas, Tartus, Narvas ja teistes linnades lahti hoida, mis on muidugi tore. Kuid linnaelanike paid ja sooja glögi ei ole lumekoristuse eest vastutajad kõikjal siiski ära teeninud.

Linnades on kvartaleid, kus lumesahka ei ole nähtud päevade viisi, kuigi tegemist on ametlike linnatänavate, mitte mingite põllupealsete lehmaradadega. Rääkimata kõnniteedest, millel kõrguvad lumedüünid sunnivad jalakäijad pidevalt liikluseeskirju rikkudes ning oma elu ja tervisega riskides sõiduteel käima.

Lubamatult paljud majaomanikud eiravad heakorraeeskirju ning jätavad oma kinnistule kuuluva osa kõnniteest külmalt puhastamata. Kindlasti saab sellega säästa kena kopika, samuti nagu katuse puhastamise kevadesse lükkamisega. Eks lumi sula ju kunagi ära, kui ilmad soojaks lähevad. Kuidas möödakäijad seni hakkama saavad, ei paista nii mõnegi maja omanike-otsustajate puhul olevat nende probleem.

Delfi annab teile head nõu. Leidke see raha ja laske katus tühjaks visata ja kõnniteed puhtaks teha. Sest kui keegi ühel hetkel teie katuselt langeva lumelaviini all sureb või sõiduteele sunnitult autolt löögi saab, läheb see teile palju kallimaks maksma.

Rääkimata süütundest, mida isegi tavaliselt südametu inimene teise inimese surma põhjustanult tunneb. Sellest ei saa enam lahti mingi raha eest.