Teisipäeva õhtul kell 19.15 tuli Pärnu kesklinnas asuvasse Port-Artur 2 kaubamaja eeshalli 23aastane Rainer, kes kohe pärast hoonesse sisenemist püüdis lõhata riiete alla peidetud omavalmistatud lõhkekeha. Pomm siiski ei plahvatanud, kuna lõhkes ainult sütik, mille tagajärjel süttisid põlema plahvatuse korraldaja riided, teatas Raadio Pärnu.

Kaubamajas tööl olev Falck Lääne turvatöötaja kustutas noormehe riided. Noormees ja lõhkekeha anti Falck Lääne turvatöötajate poolt üle politseile. Keegi kaubamajas viibinutest kannatada ei saanud, noormehe lähedal olnud inimesed pääsesid ehmatusega. Kaubamaja töö jätkus. Kolmapäeva hommikul vaatas pommirühm rutiinse kontrolli käigus hoone üle.

Pärnu politsei pressiesindaja Kaja Kukk ütles Raadio Pärnule, et politsei on alustanud kriminaalmenetlust kriminaalkoodeksi paragrahvi järgi, mis käsitleb lõhkeseadeldisi. Olenevalt sellest, millise punkti alusel 23aastast Rainerit täpselt süüdistatakse, võib teda maksimaalselt oodata kuni 15aastane vabadusekaotus.

Kukk ütles, et noormees oli nii alkoholi- kui narkojoobes. Siiani on tema jutt olnud ebaselge, mistõttu pole teda saanud ka üle kuulata ja ta on hetkel politsei kainestuskambris. Kukk ei osanud hinnata, kas tegemist oli suitsiiditerrorismiga, ka see selgub ülekuulamise käigus.

Kukk ütles, et vaatamata sütiku plahvatamisele Raineri keha vahetus läheduses on noormehe füüsis heas korras, ta sai vaid kergeid kriime.

Raadio Pärnu andmetel oli Port Arturi lähedalasuvas poes müüjana töötanud Rainer viimasel ajal käitunud vaimselt ebastabiilselt, rääkides oma lähikondlastele, et tahab end ära tappa. Põhjuseks olevat olnud noormehe tüli oma tüdruksõbraga.