Kohtualuste Andre Dudotškini (28) ja Sergei Normanovi (28) vahi alt vabastamist taotlesid nende kaitsjad vandeadvokaadid Veljo Viilol ja Aivar Ennok.

Kohus ei pidanud Dudotškini ja Normanovi vahi alt vabastamist otstarbekaks, kuna nad võivad kohtupidamise eest pakku minna.

Kriminaalasja materjalides on Normanovi vangimajast oma naisele saadetud kiri, milles ta lubab Prantsusmaale põgeneda ja seal võõrleegioni astuda.

Veebruari lõpus alanud protsessil eitasid Tallinna Keskturu juht Polištšuk (53), keskturu turvaülem Valeri Kuznetsov (36) ja turvamees Normanov Metsamaa mõrva organiseerimist ning Dudotškin tema tapmist.

Tallinna endine abilinnapea ja keskturu nõukogu kunagine esimees Metsamaa tapeti püstolilaskudega 1999. aasta 12. oktoobril Lastekodu tänaval ühe maja trepikojas.

Väidetavalt ootas Kuznetsovi ja Normanovi poolt tuhande USA dollari eest palgatud Dudotškin Metsamaad keskturust mõnisada meetrit eemal viimase sõbranna elumaja trepikojas ning tulistas trepikotta ilmunud mehele Walther-püstolist pähe.