Liikluskindlustuse infosüsteemi andmetel juhtus eelmisel reedel, 10. detsembril 189 liiklusõnnetust, eelmisel laupäeval oli õnnetuste arv 102 ja pühapäeval 100. Liiklusõnnetustega põhjustatud kogukahju on veel hindamisel. Liikluskindlustuse infosüsteemis registreeritud juhtumid ei sisalda neid liiklusõnnetusi, kus osales vaid üks sõiduk ja ainult see sõiduk saigi kahjustada (nt. teelt väljasõit). Sellisel juhul hüvitatakse kindlustuslepingu olemasolul kahjud vabatahtliku kaskokindlustuse raames.

Eesti Liikluskindlustuse Fondi (LKF) kahjuennetuse valdkonna juhi Erik Ernitsa sõnul on lumetormi Monika ajal registreeritud liiklusõnnetuste arv laias laastus kaks korda suurem kui tavapäraselt. "Liiklusõnnetuste põhjustest esines keskmisest rohkem teeandmiskohustuse eiramist, vastassuunavööndisse kaldumist ja pargitud sõidukitele otsasõitu," ütles Ernits. "Paljud tagurdamisel juhtunud õnnetused leidsid aset teedel ning olid otseselt seotud lumega. Sõidukijuhid sõitsid teelt välja ja lumehangest välja tagurdades omakorda teisele sõidukile otsa. Samuti juhtus mitmeid õnnetusi, kus püüti tagurdades ummikust välja manööverdada."

LKF on liikluskindlustuse seaduse nõudel kindlustusandjate poolt asutatud ühing, mille peamiseks ülesandeks on täita garantiifondi rolli ning hallata liikluskindlustuse registrit. Garantiifond hüvitab kindlustamata või tundmatuks jäänud sõidukite poolt põhjustatud kahjud. Samuti kogutakse vahendeid olukordadeks, kui kindlustusandja ei ole võimeline kannatanute nõudeid rahuldama maksejõuetuse tõttu. LKF on lüli liikluskindlustuse rahvusvahelises võrgustikus, täites nii Euroopa Liidu nõuetest tulenevat teabekeskuse ja kompensatsiooniorgani rolli kui ka rahvusliku büroo rolli Rohelise Kaardi süsteemis. LKF toetab kindlustuse vaidluskomisjoni tegevust ning arendab kahjuennetustegevust.

Jälgi Forte autouudiseid ka Twitteris!