"Ma tõepoolest sõitsin kevadel koos Savisaarega Moskvasse, kohtusin Vladimir Jakuniniga. Rohkem ma mitte ühegi Moskva ametnikuga ei kohtunud," ütles Velman Vene Delfile.

Samuti ei ole Velman kuulnud midagi 1,5 miljonist eurost, mida Savisaar kas väidetavalt küsis või mida talle väidetavalt pakuti: "Ma ei kuulnud sellest midagi ja kahtlen, et see nii oli. Seal, kus mina olin, mingeid kõnelusi sellest ei olnud."

Kas Savisaar üritas oma kohtumistel pääseda vestlema Venemaa presidendi või peaministri administratsiooni liikmetega? "Teate, Savisaar mitte kunagi ei "ürita pääseda". Kui ta soovib kusagile minna, siis tavaliselt lepitakse enne kokku ja need kohtumised organiseeritakse. Kõik reisid olid seotud parteivaheliste või linnaga seotud küsimustega," kinnitas Velman.

"Ma ei imesta, et valimiste eelõhtul algab jälle radikaliseerimine rahvuslikul pinnal. Savisaart ja Keskerakonda üritatakse togida Eestis venelaste mängumaale, maksimaalselt eraldada eestlastest valijatest, kutsudes eestlastes välja tumedad jõud ja tõstes pinnale venevastased meeleolud," tõdes keskerakondlasest riigikogulane.

Kas Velman on kunagi tundnud, et Eesti vastuluurajad töötlevad keskerakondlasi? "Ei, kuigi loomulikult teatud jõud teevad kõik selleks, et maksimaalselt nivelleerida Saivsaart ja Keskerakonda, seepärast kasutatakse ka pseudoeriteenistuslikke mänge."

Velmani sõnul ei kavatse Keskerakonna juhatus koguneda ja arutada uudise ilmumist Savisaarest kui Venemaa mõjuagendist: "Teate, me ei ole hüsteerikud, me saame väga hästi aru, et nüüd on võimalikud igasugused provokatsioonid. Iga suud ei saa sulgeda. Vabandage, luban endale ebakorrektse väljendi - selleks, et vabastada Eesti Savisaarest ja tema pooldajatest, kasutatakse meetodit "mida rohkem paberit, seda puhtam tagumik"".

Tänases ajakirjanduses ilmusid teated, mille kohaselt küsis koos Vladimir Velmaniga Moskvas visiidil käinud Keskerakonna esimees ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar seal erakonna mõju suurendamiseks Eestis 1,5 miljonit eurot ehk enam kui 23 miljoni Eesti krooni suuruse summa.