USA konsulaat teatab avaldatud salatelegrammis Washingtoni selleaastasest metsikust halloweeni peost, mida võõrustas Saudi prints oma residentsis. See, mis seal toimus, on Saudi Araabias enam kui keelatud: alkohol voolas ojadena (pudel viina maksis 400 dollarit), inimesed kandsid seksikat riietust ja mängiti kuuma Lääne muusikat, kirjutab Saksa ajaleht Bild.

„Usupolitsei hoiab eemale, kui sellised peod kuningliku perekonna liikmete osavõtul või organiseerimisel aset leiavad,” kirjutab USA konsul WikiLeaksi avaldatud telegrammis.

Palju printse, palju pidusid. Saudi Araabias on sadu kuninglikke isikuid. Kõnealune halloweeni pidu oli aga väidetavalt Saudi Araabia valitseja, kuningas Abdullahi otsese sugulase korraldatud.

Mustadest, kogu keha katvatest hõlstidest polnud naiste puhul juttugi. Suur osa kohal viibinud naistest olid väidetavalt prostituudid. Prostitutsioon on aga Saudi Araabias surmanuhtlusega karistatav kuritegu.

„Lisaks sellele, kuigi sellel üritusel seda otseselt ei juhtunud, on kokaiini ja hašiši tarvitamine nendes ringkondades üldine ning seda on muudel juhtudel täheldatud,” kirjutab USA konsul.