Koostöös Tallinna linnavolikogu korrakaitsekomisjoniga on Tallinna transpordiamet ja munitsipaalpolitsei amet võtnud tarvitusele karmid meetmed ebaseadusliku taksoäri kontrolli alla saamiseks. Taksoteenuse osutajate operatiivsemaks kontrollimiseks Mupos on lisatud senisele ühele liikuvale ekipaažile veel kaks.

“Tallinn pingutab selle nimel, et Kultuuripealinna tiitlit kandes suudaksime nii külalistele kui ka tallinlastele Euroopa tasemel taksoteenust pakkuda,” ütles Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsev. “Täiendavate kontrollmeetmete pärast ei pea korralikud taksofirmad ja taksojuhid muretsema, põhitähelepanu pöörame nn piraattaksodele,” lisas Belobrovtsev.

Operatiivtöö tulemusena on kümnetelt ebaseadusliku taksoteenuse osutajalt konfiskeeritud asitõendina taksotunnused, taksoplafoonid ja taksomeetrid, mida ilma vastava litsentsita kasutada on keelatud. Tihedalt tehakse koostööd ka maksu- ja tolliametiga, et ebaseadusliku taksoteenuse pakkujad ennast võimalikult ebamugavalt tunneksid ja suured rahatrahvid selle äri seaduserikkujatele mõttetuks muudaks.

Samas on võetud kontrolli alla ametlikult registreerimata taksopeatused Tallinnas. Selgitamist vajavad taksopeatused Talllink City Hotelli esisel teel ja Tallink Spa parkimisplatsil. Stockmanni Kaubamaja peaukse kõrvalt teisaldati Mupo nõudel ebaseaduslikult paigaldatud Talllinktakso reklaamtahvel.

“Ega kellelgi ei ole personaalselt midagi soliidse Talllink taksofirma vastu, kuid kõik taksoteenuse osutajad peavad lähtuma ilma eranditeta linnas kehtivast seadusandlusest ja korrast”, ütles Tallinna linnavolinik, korrakaitse komisjoni liige Mart Aare.

Mupo korraldusel on alustatud ebaseadusliku peatuse rajajate suhtes väärteo menetlust ja kuni asjaolude selginemiseni tõhustatakse kontrolli liiklust korraldavate märkide eirajate suhtes.