Suursaadik Sven Jürgensoni sõnul on Eesti ja Prantsusmaa kahepoolsed suhted head ning tihedad. Võimalusi nende arendamiseks on kindlasti veelgi, eelkõige kaitsekoostöö valdkonnas.

„Prantsuse-Eesti kokkulepe loodava Euroopa IT-agentuuri osas tihendab kindlasti kahe riigi vahelist IT-alast koostööd,“ ütles suursaadik Jürgenson. Eesti-Prantsuse kultuurisuhetest rääkides märkis suursaadik, et 2011. aasta sügisel toimub Pariisis ja Pariisi regioonis Eesti kultuurifestival.

Volikirjade üleandmise tseremooniale järgnenud vestluses tänas suursaadik Sven Jürgenson Prantsusmaa presidenti Prantsusmaa aktiivse osalemise eest NATO õhuturbemissioonil ning tunnustas Prantsusmaa rolli NATO õhuturbemissiooni käivitamisel.

Suursaadik Sven Jürgenson on sündinud 1962. aastal Tartus. Ta on lõpetanud Tallinna Polütehnilise Instituudi informatsioonitöötlemise eriala. Diplomaatilisel tööl on ta alates 1991. aastast, mil ta asus tööle Eesti saatkonnas Helsingis.

Aastatel 1993-1995 töötas Sven Jürgenson Eesti saatkonnas Viinis. 1995-1996 oli ta välisministeeriumi rahvusvaheliste organisatsioonide ja julgeoleku büroo juhataja ning poliitikaosakonna juhataja asetäitja. Aastatel 1996-1998 töötas Sven Jürgenson välisministeeriumi poliitikaosakonna peadirektorina, olles samal ajal Tallinnas resideeriv Eesti suursaadik Türgis.

Aastatel 1998-2000 oli ta Eesti suursaadik ÜRO juures ning 2000-2003 oli Jürgenson Eesti suursaadik Ameerika Ühendriikides. Aastatel 2003-2006 oli Sven Jürgenson välisministeeriumi poliitikaküsimuste asekantsler. Enne praegusele ametikohale asumist töötas Jürgenson Presidendi Kantseleis välisnõunikuna. Suursaadik räägib inglise, saksa, prantsuse, soome ja vene keelt.