“Käesoleva aasta põhiteemana otsustas nõukogu tõstatada lapsed ja noored, meie inimavara ja selle tuleviku. Meie kasvavas uues põlvkonnas on lapsed ja noored, kes on looduse poolt terved, saavad ennast arendada ja olla seltskondlikud. Teiselt poolt aga on meiega ka lapsed ja noored, kes on oma puudega tihti üksi ning kellele tuleks anda võimalus tulla ja ennast tunda täisväärtusliku sirguva inimesena. See on ju ainult märkamise ja teistega arvestamise küsimus,“ ütles tänavuse preemia otsust kommenteerides Aadu Luukase Sihtasutuse nõukogu esimees Indrek Luukas.

Missioonipreemia 2010 laureaadid valiti viie nominendi hulgast, kelleks on veel kodanikuliikumine „Teeme ära,“ Lootuse küla rajaja Märt Vähi ja Sihtasutus Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond. Ettepanekuid Missioonipreemiale said teha kõik Eestis registreeritud mittetulundusühingud, sihtasutused ja avalik-õiguslikud isikud.

Aadu Luukase missioonipreemia pälvib isik või organisatsioon, kes paistab silma Eesti ühiskonna tasakaalustatud arengu ja meie rahva elukvaliteedi edendamisega. Missioonipreemia konkurss korraldatakse koostöös Eesti Koostöö Koguga.

Otsuse missioonipreemia laureaaditiitli omistamiseks teeb Aadu Luukase Sihtasutuse nõukogu, kuhu kuuluvad Indrek Luukas, Tõnu Kaljuste, Andres Keevallik, Sulev Loo, Hans H. Luik, Peep Mühls, Andres Root, Einar Soone, Urmas Sõõrumaa, Marika Valk ja Raivo Vare.

Aadu Luukase missioonipreemiat antakse välja 2007. aastast. Esimese Missioonipreemia pälvis Tallinna Lastehaigla Toetusfond, 2008. aastal valiti preemia laureaadiks tuntud ajaloolane, Eesti Kunstiakadeemia professor David Vseviov. Möödunud aastal pälvisid missioonipreemia Vanalinna Hariduskolleegiumi asutaja ja juht Kersti Nigesen ning Sihtasutus Metsaülikool. Missioonipreemia väärtusega üks miljon krooni jagati laureaatide vahel võrdselt.