Ajaleht Neatkariga Rita Avize kirjutas teisipäeval Läti politseiallikatele viidates, et Eesti politseilt saadud andmete kohaselt nähti Ustimenkot pärast ühe politseiniku tapmist ning ühe politseiniku ja ühe turvamehe haavamist Valkast Venemaa suunas liikumas.

Valka politseijuht Ainis Blums ütles ajalehele, et Ustimenkole sarnane mees küsis esmaspäeval ühelt eestlaselt suitsu ning peatas seejärel auto, mis sõitis Venemaa suunas.

Blumsi sõnul on teada, et laupäeval sõitis Ustimenko ja tema Valkas tapetud kaasosaline Dmitri Medvedjev bussiga Tallinnast Valgasse, kus nad ületasid öösel ebaseaduslikult Eesti-Läti piiri.

Eestis vähemalt neljas mõrvas kahtlustatavad mehed tapsid pühapäeva öösel Valkas ühe Läti politseiniku ja haavasid kahte korrakaitsjat. Tekkinud tulevahetuses hukkus Medvedjev, Ustimenko pääses aga põgenema.

Politsei kuulutas pühapäeva varahommikul välja üle-eestilise operatsiooni, et tabada põgenema pääsenud eriti ohtlikku relvastatud kurjategijat.

Politsei kahtlustab, et kaks sarimõrvarit tapsid reedel Tallinnas lasuga pähe relvapoe müüja, varem aga taksojuhi Tallinnas, poemüüja Tartus ja rahavedaja Sillamäel. Samade kuritegude hulka arvab politsei kinnitamata andmetel ka müüja haavamise Tartus ja ühe Sillamäe firma naisametniku raske vigastamise.