Märkasin, et tänava otsa poolt lähenevad kaks mupo ametnikku ja pildistavad usinasti autosid, mis olid pargitud kahe rattaga kõnniteele. Lippasin kähku tuppa autovõtmete järele ja jõudsin oma auto just parajal hetkel ümber parkida enne, kui nad minuni jõudsid.

Pahandada sain ikka, et ise olen autojuht, aga reegleid ei tunne. Kui ma püüdsin rõhuda loogilisele mõtlemisele ja end põhjendada, et meil on ju kõnnitee nii lai ja tänav väga kitsas, sain vastuseks, et mis see siia puutub — seadus on seadus!

Nimelt leiutas keegi agar "mupokas" seaduse, mis keelab parkida sõiduautot kahe rattaga kõnniteele (auto peab olema ainult sõiduteel) ja otsustas sellest teha linnakukurut täitva pügala. Meil on aastaid just nii pargitud ja selleks, nagu öeldud, on ka loogiline põhjus: tänav on kitsas, aga kõnniteel on laiust küll.

Kui ma täna hommilkul läksin lund ajama, avastasin, et varahommikul oli püüdnud meie tänavat puhastada lumesahk. Just nimelt püüdnud, sest see tal ei õnnestunud! Sahk oli sõitnud nii kaugele kui sai ja siis tagurdanud! Ei olnud võimalik ka tänavapuhastajatel oma lepingut linnaga täita, kuna sahk lihtsalt ei mahtunud õigesti parkivate autode vahelt läbi!

Käisin mõõdulindiga tänava üle ja siin on tulemused: kõnnitee laius on 3,30 meetrit, tänava laius 2,80 meetrit kahe parkiva auto vahel!

Mupo võiks siiski talvel oma tööd natuke mõistuspärasemalt korraldada ja lasta autodel kahe rattaga siiski kõnniteele parkida. Saaksid ka lumesahad ja prügiautod oma tööd teha!