Tartus toimunud perearstide ja apteekrite ühiskonverentsil tutvustas TÜ farmaatsia instituudi õppejõud Daisy Volmer apteegikülastajate seas läbiviidud uuringut, kus muu hulgas küsiti ka seda, millised on enimkasutatavad käsimüügiravimid. Esikohal oli ibuprofeen, sellele järgnesid paratsetamool, söetabletid, taimsed ravimid, aspiriin ning antihistamiinikumid, vahendab Med24.

Kui uuriti aga küsitluse hetkel põetud krooniliste haiguste kohta, siis esikohal oli kõrge vererõhk, millele järgnesid peavalu ja muud valud, liigesevalu ja -põletik, teised südame-veresoonkonnahaigused ning meeleolu ja ärevushäired. Võib eeldada, et nende raviks on vajalikud retseptiravimid.

Volmer tõi välja võimalikud koostoimed ibuprofeeniga: näiteks tugevneb antikoagulantide (varfariin) toime, digoksiini tase plasmas suureneb, südamepuudulikkus süveneb, angiotensiin konverteeritava ensüümi-inhibiitoritega (enalapriil) koos manustamisel häirub neerufunktsioon, beeta-adrenoblokaatorite (metoprolool) toime on takistatud ning selektiivsete serotoniini retseptorite inhibiitoritega (tsitalopraam) suurenenud risk verejooksude tekkeks seedetraktist.