Paljude kõva häälega kisajate käest, kes teevad pr Laine Jänest maha, tahaks küsida, millal te ise viimati ERSO kontserdil käisite?

Ma usun, et suurem osa vastajatest ei oskaks seda öelda. Kohati tundub mulle, et meie pisikeses riigis sellise monstrumi (monstrumi all pean silmas suurt ja kohmakat kooslust) pidamine nagu seda on ERSO, käib meie riigi rahakotile sirgelt üle jõu. Olgu peale - kui seda on vaja, siis on vaja, kultuur ei jookse kellelgi mööda külgi maha.

Kuid siis peaks sellise koosluse juht olema väga tugev majandusinimene. Selleks, et seda karavani ei veetaks tühjalt ja ERSO koosluse kogu tegevus ei oleks ainult kaks korda nädalas proovide tegemine ja aastas 10 korda esinemine.

Ma ei ole just suur reformierakonna sõber. Ma talun neid nii-öelda mõõdukas koguses, kuid siin on koht, kus minister tegi õige otsuse, et "suurte kahjudega kauplev" ettevõtmine ei ole otstarbekas ja selle juht on viinud asja halba seisu. Ma muidugi siiralt loodan, et pr minister teeb meediasse sellest ka konkreetse avalduse ning lisab juurde ka täpse seletuse.

Tavainimene võiks mõelda sellest nii, et kui teil on firma, mis toodab kahjumit siis tulemuseks on pankrott - isegi, kui te toodate näiteks eluks vajalikke südamestimulaatoreid. Midagi pole, teha - kahjudega kauplemine ei vii kuhugi.