Viiekümne seitsme aasta eest tapetud Mussolini profiil ehtis hommikul paljusid Itaalia pealinna reklaamtahvleid, planke ja majaseinu, diktaatori pildi all seisis kiri "Maailm vajab mu ideaale, kuigi mind enam pole".

Linnapea Walter Veltroni sõnas, et plakatid ning nende sõnum on vastuvõetamatud. "Tegemist on provokatsiooni ja rumalusega," sõnas ta ajakirjanikele.

Roheliste partei juht Paolo Cento märkis, et plakatid ilmestavad paremäärmuslike ideaalide levikut, mis on veelgi hoogu saanud seoses paremradikaal Jean-Marie le Peni üllatusliku eduga Prantsusmaa presidendivalimistel.

Müürilehed kleebiti üles mõni tund enne Mussolini surma-aastapäeva. Kommunistidest partisanid tapsid diktaatori ja ta armukese 1945. aasta 28. aprillil ning järgmisel päeval riputati laip jalgupidi üles ühel Rooma väljakul.

Diktaatori häbistav hukkamine ning fašistlikud ideed on itaallastel aga meelest unumas ning rohkem meenutatakse tema kui "üli-itaallase" saavutusi, nagu maffia allasurumine ning infrastruktuuride ülesehitamine.

Mussolini sünniaastapäeval koguneb diktaatori kodu- ja matusepaika igal aastal sadu inimesi, et kalmule lilli asetada.