„Kui ma oleks Õhtulehe peatoimetaja, siis ma peale kahte artiklit ei avaldaks enam Lotila artikleid,“ leidis meediaekspert ja filmitegija Ilmar Raag Vikerraadio saates "Meediatund". Raagi sõnul õhutab Lotila oma artiklitega Eesti ja Soome vahel vaenu ja lugejal kaob tema artikleid lugedes reaalne taju ära.

Ta pidas kahetsusväärseks, et kriitika Lotila vastu on pöörunud soomlaste halvustamiseks. „Leitakse, et „aga soomlased, te olete ise ka lollid!“ lausus Raag, kes näeb selles probleemi.

„Milline kahju või milline kasu on suurem?“ küsis Raag. „Kas see, et me tänu Lotilale mingit probleemi teavitame või see, et Eesti inimesed teevad Lotila põhjal üldistuse soomlaste kohta.“

„Soome on ainus välismaa, mille eest ma oleks valmis sõtta minema, nagu seda tegid soomepoisid Eesti eest,“ lausus Raag.

Raag ütles, et loetud Lotila artiklites ei ole ta leidnud midagi uut, mida ta varem ei oleks Eesti kohta öeldavat. Ta märkis, et kriitilisi kirjutisi Eesti ja eestlaste kohta on teisigi, kuid stiililt on need erinevad. Raag viitas Vello Vikerkaare arvamuslugudele, mis ei ole samuti Eesti suhtes alati väga positiivsed, aga on märksa intelligentsemalt esitatud.

Ta tõi välja, et Lotila artiklites on palju kontrollimatuid fakte. Samuti esitab Lotila väiteid kategooriliselt, nii ei olegi neid võimalik ümber lükata ja sellisena ei soodusta ta dialoogi.

Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandel tunnistas samas saates esinedes, et kahtlustas esmalt Peeter Oja kokkumängus Sami Lotilaga, sest tänu sellele tähelepanule on Lotila üldse Eestis tuntust kogunud. „Lotila plaksutab ainult selle reaktsiooni üle, mis praegu Eestis on vallandunud,“ sõnas ta.