Viru maakohus tunnistas Lembar Dietrich (25) süüdi tulirelva ja laskemoona ebaseaduslikus käitlemises ning looma suhtes lubamatu teo toimepanemises avalikus kohas ja julmal viisil ja liitkaristuseks on talle mõistetud 1 aasta vangistust, mida lühimenetluse kohaldamise tõttu on vähendatud 1/3 võrra ning lõppkaristuseks on talle mõistetud 8 kuud vangistust.

Sama otsusega on tunnistatud süüdi ka Anatoli Mussatov (55) tulirelva ja laskemoona ebaseaduslikus käitlemises ning looma suhtes lubamatu teo toimepanemises avalikus kohas ja julmal viisil ja liitkaristuseks on talle mõistetud 1 aasta vangistust, mida lühimenetluse kohaldamise tõttu on vähendatud 1/3 võrra ning lõppkaristuseks on talle mõistetud 8 kuud vangistust, mida ei pöörata täielikult kandmisele 3-aastase katseajaga.

Dietrichilt on mõistetud välja sundraha ja kriminaalmenetluse kulud kogusummas 8632 krooni. Mussatovilt on mõistetud välja sundraha ja kriminaalmenetluse kulud kogusummas 8150 krooni. Dietrichilt ja Mussatovilt on solidaarselt mõistetud välja ekspertiisitasu 1 470 krooni.
Kohtuotsus ei ole jõustunud, otsusele saab esitada apellatsiooni 15 päeva jooksul.

Diedrichi ja Mussatovit süüdistatakse tulirelva ja laskemoona ebaseaduslikus käitlemises ning looma julmas kohtlemises.
Süüdistuse kohaselt alkoholijoobes Anatoli ja Diedrich tulistasid möödunud aasta detsembri lõpus Ida-Virumaal, Illuka vallas, Kuremäe külas neile järgnenud ja ohtu mitteaimanud koerale pähe, tekitades loomale vigastused, mille tagajärjel ta suri.

Mõlemad mehed peeti kinni 27.jaanuaril 2010, mil nad andsid välja nende käes ebaseaduslikult olnud relvad ja padrunid – Mussatov andis välja jahipüss IžK, padruneid ja Dietrich karabiini Mauser ning padruneid.