Rahanduskomisjon hääletas läbi ka eelnõule laekunud muudatusettepanekud — mida oli kokku 127 — ja kiitis neist heaks kolm, vahendas riigikogu pressitalitus.

Komisjon toetas Roheliste fraktsiooni ettepanekut, millega tõstetakse toimetulekupiiri tuhandelt kroonilt tuhande kahesaja kroonini ehk 76,7 euroni.

Samuti toetas rahanduskomisjon Reformierakonna fraktsiooni ja IRL-i fraktsiooni ettepanekut lükata aasta võrra edasi kõrgemate riigiteenistujate palgatõus, mis vähendab 2011. aasta riigieelarve kulusid 2 958 233 euro ehk 46 286 288,5 krooni võrra.

„Kõrgemate riigiteenistujate palgatõusu edasilükkamine oli vaid vormistamise küsimus, kuivõrd see lepiti valitsusliidus kokku juba enne eelarve parlamenti jõudmist. Hoopis suurem muudatus on toimetulekupiiri tõstmine 2011. aasta algusest 76,7 euroni ehk 1200 kroonini. Seda nii rahaliselt kui ühiskondlikult mõjult,” rõhutas rahanduskomisjoni esimees Taavi Rõivas.

Lisaks toetas komisjon Sotsiaaldemokraatliku Erakonna muudatustepanekut, millega kirjutati täpsemalt lahti kultuuriministeeriumi valitsemisala ja omaette eelarverea said rahvusooper Estonia, Eesti rahvusraamatukogu ja rahvusringhääling. Eelarve maht sellega ei muutunud.

Eelnõu on täiskogus järgmisel kolmapäeval ja muudatusettepanekute tähtaeg on 24. november.