Randpere ütles Delfile, et nooremas eas saatsid kuningat pidevalt erinevad skandaalid. “Kunagi aastaid tagasi oli kuningaga sarnane lugu, kus ta kusagil Londoni baaris ütles ühele ajakirjanikule midagi, mida ma ei julge väljagi öelda. Selliseid asju on ka varem üleval olnud,” kommenteeris Randpere.

Randpere sõnul ei olegi kuningal sellist autoriteeti olnud, mida kaotada. “Kui ta on sõna võtnud mingil teemal ja hakanud üldse endale autoriteeti looma, siis on ta kohe maha klohmitud.”

“Teda ei võeta nii pühaliku tõsidusega, et ta ei võiks mingit sellist jama kokku keerata. Võibolla hindan ma neid tundeid valesti, aga ma ei arva, et see mingi väga suur asi oleks,” arvas ettevõtjast poliitik.

Randpere sõnul oleks asi palju tõsisem, kui analoogne skandaal tabaks näiteks mõnda ministrit. “Absoluutselt, see oleks palju tõsisem asi. Seal oleks kohe selgelt poliitilise vastutuse nõudmine,” sõnas Randpere.

Kokkuvõttes arvas Randpere, et viimaste aastate jooksul on vaatamata kõigele näha, et suhtumine kuningakotta on kogu aeg läinud positiivsemaks. “Rootslased saavad aru, et ta ei ole niivõrd tõsine riigiõiguslik institutsioon, kuivõrd turismimagnet.”

Äsja ilmunud raamatus „Mässumeelne monarh” väidavad kolm autorit, et ansamblist Army of Lovers tuttaval Camilla Henemarkil ja kuningal oli 1990. aastatel suhe. Samal ajaperioodil istus kuningas koos sõpradega paljudel õhtutel Stockholmi kesklinna salakõrtsis. “See, mis toimus, toimus tükk aega tagasi. Sellepärast suuname mina ja perekond pilgu tulevikku,” ütles kuningas ajakirjanikele.