Pean seda kellaosutite edasi-tagasi keeramise ideed juba eos tobedaks ja suisa haiglaseks. Minul tõusevad igatahes isegi juuksed püsti ainuüksi mõttest, et pean hakkama "häälestama" oma majapidamises leiduvaid ajanäitajaid!

Kaasaegsed kellad pole enam need mehaanilised "budilnikud," mille puhul piisas nupu keeramisest! Mõne kaasaegse kella "tagasikeeramise" protsess võib nõuda päris palju aega. Eriti siis, kui ei leia kohe õiget instruktsiooni  - kellad on erinevad, mõned kellad lihtsalt ongi keerulised. Poole aasta möödudes peab aga uuesti kõike kordama. Milleks? 

Minul pole suvilat ega jahtlaeva või kaatrit koos sinna kuuluvate kelladega või elektrooniliselt juhitavat maja soojussõlme või saunakerisega. Ühest lisakellast säästab mind ka auto puudumine. Elan paneelmaja kahetoalises korteris, kus pole taimereid valgustuse või põrandakütte juhtimiseks.

Kell on mul aga köögis, äratuskell ja pimedas nähtav "dublantkell" magamistoas, kaks käekella - üks igapäevane "töölkäimise kell" ja teine "vabaajakell." Ja veel "harrastuskell," mis on vajalik harrastussukeldumiseks. Ilma juhenditeta nende "õigekskeeramine" naljalt ei õnnestu, pealegi peab neid sättima eriti täpseks. Ainuüksi sellele viimati mainitule "kolmikule" kulub tubli kolmveerand tundi (kui mõni instruktsioon pole kadunud!).

Ja nüüd see tõeline "peavalu" - elutuba:

1.     Seinakell - vaatan siis, kui istun televiisori ees;

2.     Äratuskell - annab märku hommiku saabumisest;

3.     Kell raamaturiiulis - näen seda, kui istun seljaga teleka poole ja loen;

4.     Dekoratiivne kell  a'la  "perpetum mobile" - juhuks, kui on tuju mõelda, keskenduda või mediteerida;

5.     Telefoni/faksi/automaatvastajasse "monteeritud" kell;

6.     Telefoninumbrimääraja kell (on selline lisavidin, mis vajalik, kui eelmainitud "apparatus" pole meie võrguga 100protsendiliselt ühtiv);

7.     Televiisori kell;

8.     Videomagnetofoni  +  videokaamera  kellad;

9.     Muusikakeskuse kell;

10. Arvutikell;

11. Lauakalkulaator/kalendermärkmiku kell.

Lisaks on vaja veel ka tööl kellad "õigeks panna." Palju teie kokku saite - 20 - 25?  Ja ma pole sugugi kindel, et neid pole veel kusagil peidus!

Loodan väga, et mu vihje ka kellegi "otsustajani" jõuab.