Politsei poolt taga otsitud nelja isiku BMW sõitis neljapäeval Sotkamost 15 kilomeetri kaugusel kraavi, kirjutab iltasanomat.fi.

"Teel oli lund ning auto libises kraavi," selgitas ülemkomissar Hannu Vänninen.

Abi oli aga lähedal - traktoriga kohale saabunud kohalikud elanikud tõmbasid põgenike BMW tagasi tee peale.

"Kella 13.20 ajal nägime, et tumesinine BMW on kraavis. Selle ümber askeldas neli välismaalast, kes ei rääkinud sõnagi soome keelt ega saanud ka millestki aru," rääkis üks appi tõtanud kohalikest.

"Nad küsisid inglise keeles abi ning siis me tõmbasime nad traktoriga välja. Meil ei olnud mingit teavet selle kohta, et nad on mingid juveelivargad," nentis abivalmis soomlane.

Juhtunu tegelikud asjaolud selgusid appi tõtanud inimeste jaoks alles õhtul. "Õhtul panime video facebooki üles ja siis hakkas tulema teateid, et need on ju need juveelivargad!" kurtis kohalik.

Politsei otsib rööviga seoses nelja välismaalast: kaht meest ja kaht naist. Mehed ja rase naine on umbes 20-30 aastat vanad. Teine naine olevat aga oluliselt eakam. Naised kannavad väidetavalt pikki musti seelikuid.

"Tagaotsitavad on praegu pealinna piirkonnas ning nende arvatavad iskud on meile teada," sõnas ülemkomissar Vänninen. "Rool oli paremal pool ning autonumber oli ka Briti päritolu."