Ajakirjale antud intervjuus vaikis Anna oma minevikust spioonina ja rääkis üsna ohututest asjadest, nagu meestest, vahendab Iltalehti.

Anna uus elu Venemaa superstaarina algas kaks nädalat tagasi, kui ta põikas Kasahstani Baikonuri kosmodroomile jälgima kahe venelase ja ühe ameeriklase rahvusvahelisse kosmosejaama saatmist.

Ajakirjanike küsimustele keeldus Anna vastamast, kuid sattus oma erepunase jakiga ajalehtede esikaantele. Anna oli Baikonuris oma uue tööandja FondServisBanki ehk FSB direktori nõunikuna. Pangal on koostööprojekte kosmosetööstusega.

FSB on teatanud, et palkas endise spiooni tema IT-alaste teadmiste tõttu. Nii väidetakse ametlikult, tegelikult kasutatakse teda ilmselt ettevõtte kauni PR-näona.

Pärast Baikonuri käisid Anna ja teised Venemaale naasnud spioonid president Dmitri Medvedeviga kohtumas ja said viimaselt teenetemärgid. Veidi varem oli Annal au kohtuda varem isegi spioonina töötanud peaministri Vladimir Putiniga, kes lubas Annale ja teistele paljastatud agentidele Venemaal hiilgavat tulevikku.

Kõik ei ole siiski Anna imetlejad.

„Kreml näitab meie ebaõnnestunud salajast luureoperatsiooni suure eduna. Spioone ülistatakse ja autasustatakse. Ma ei tea, milliseid kangelaslikke teeneid on Anna Chapman meie riigile osutanud. Poolalasti poseerimine meesteajakirjas on minu teada meie luure ajaloos ainulaadne. Mul on suur häbi selle mulje pärast, mida meie luureorganisatsioonist väljapoole jäetakse,” ütles KGB kindral Aleksandr Kondurov ajalehele Los Angeles Times.

Vene blogipidajad arutlevad nüüd aktiivselt selle üle, mida kavatseb kaunis eksspioon edaspidi teha. Kas temast saab näitleja, kes esineb James Bondi laadsetes filmides, või kavatseb ta hakata karjääri tegema Putini võimuparteis Ühtne Venemaa?