Eestis valitakse kõige loomavaenulikumat ja -sõbralikumat avalikku tegu juba kümnendat korda. Hääletada saab loomakaitse seltsi kodulehel www.loomakaitse.ee kuni 30. oktoobri õhtuni.

Hääletustulemus tehakse teatavaks pühapäeval, 31. oktoobril, mil lõpeb ülemaailmse loomade kuu tähistamine.

Kõige loomasõbralikuma teo saab valida järgmiste ettevõtmiste hulgast:

- Pelastetaan Koiraat RY on tegutsenud Eestis alates 2001. aasta sügisest. Selle ajaga on päästetud ning uude koju toimetatud 2650 koera ja 860 kassi. Lisaks on nimetatud organisatsioon koos soome sõprade abiga toimetanud varjupaikadesse mitmeid tonne loomatoitu ja loomatarbeid.

- Varjupaikade MTÜ poolt loodud Veebiperemehe kampaania toel on 203 inimest asunud hoolitsema varjupaiga asukate eest. Selle programmiga parandatakse järjepidevalt loomade elutingimusi, võimaldatakse hädavajalikku ravi ja leitakse ka loomadele uusi kodusid.

- Portaali www.koer.ee, Advinci OÜ ja loomakaitse seltsi koostöökampaania "Aita Eesti Koeri" toel loodetakse koerte
abistamiseks koguda 1 000 000 krooni. Tänaseks on suudetud koguda juba ligi 100 000 krooni. Aastaga on abi on saanud rohkem kui 50 koera üle Eesti.

Kõige loomavaenulikuma teo saab valida järgmiste juhtumite hulgast:

- Pärnakad Indrek ja Marge Arumäe sõitsid puhkama ja jätsid äsja poeginud ning haige koera koos kutsikatega koju piinlema. Claudia nimeline saksa lambakoer oli väga tugevas alatoitumises, lihased olid kõhetunud ning vaglad olid looma naha vahele pugenud. Mõlemad Claudia kutsikad surid.

- Mäetaguse linnufarmis suri nälga 8000 kana. Linnufarmi
omaniku Georg Baskakovi juhtimisel on ka varasemal ajal veel kahes kanalas linnud sel moel oma lõpu leidnud.

- Viljandimaa loomaarst Jaan Lääts hukkas Väluste külas omavoliliselt kaks koera: Mõmmiku ja Jerry, kes kuulusid kevadel surnud Ülle Kikasele. Mees tegutses täielikult pärijate tahte vastaselt ja ei saanud ka mürgisüsti tegemisega hakkama. Seejärel üritas ta koeri puua ja tappis nad lõpuks labidaga pähe tagudes.