"Esiteks võib Emori uuringu tulemustesse suhtuda nii ja naa. Kui üle kolmandiku elanikest ei taha või ei oska oma eelistust öelda, siis võib ka uuringu järeldustesse kahtlusega suhtuda," vastas Vitsut Delfi küsimusele, kas ta näeb linnavolikogul ka mingit süüd, et Keskerakond ei ole nimetatud uuringu kohaselt enam populaarseim Tallinnas.

"Nagu märkis ETV-s ka politoloog Anu Toots: tegelikult on Reformierakonna toetus siiski oluliselt madalam, üle Eesti kusagil 25 protsendi peal, kui arvesse võtta nii eelistusega kui ka ilma selleta inimesi," selgitas volikogu esimees.

"Samas oleks masu ja jätkuvalt kõrge töötuse tingimustes ebaloogiline, kui toetus võimulolijatele aina suureneb. Kui see siiski Reformierakonna suhtes riigi tasemel nii on, siis saab see olla vaid märk sellest, et valitsus ei vastutagi millegi eest. Tegelik töö ja vastutus on jäänud kohalike omavalitsuste peale, kellelt seesama populaarsust kasvatav valitsus on võtnud ära vahendid. Eks selline olukord (pean silmas nii majandusseisu kui uuringutulemusi) tuleb kasuks enese mobiliseerimisel," jätkas ta.

"Ja teiseks: tegelik toetus erakondadele selgub siiski valimistel," sõnas Vitsut lõpetuseks.