Keskkriminaalpolitsei Lääne regionaalkeskuse politseijuhtivinspektor Nils Sempelson ütles Pärnu Postimehele, et uurimistähtaega pikendatakse, kuna siiani on tegemata hulgaliselt ekspertiise.

"Iga metanoolimürgitusse surnu või mürgituse tõttu haiglas viibinu kohta tuleb koostada vigastuste täpne kirjeldus," ütles Sempelson ajalehele.

Uurija sõnul pole politseil õnnestunud veel kõiki kannatanuidki kindlaks teha. Ta lisas, et kuna Eestis sissekirjutus ei kehti, siis need aadressid, mis haiglasse sattudes anti, ei pea paljudel juhtudel paika.

Riigiprokuratuur on andnud nõusoleku selle kohta, et isikule, kes teadlikult müüs alkoholi pähe surmatoovat puupiiritust, võib esitada süüdistuse tahtlikus tapmises.

Sempelson ütles, et seni on ligi kümnele inimesele esitatud esialgsed süüdistused surma põhjustamises ettevaatamatuse tõttu.

"Tahaks aprilliga kõik kannatanutesse puutuva ühele poole saada ja mais süüdistuste esitamisega alustada," ütles uurija Pärnu Postimehele.

Millal kriminaalasi kohtusse võiks jõuda, ei osanud uurija öelda.

"Tegemist on keerukaima asjaga, mida Eestis kunagi uuritud, praegu on koos juba 15 toimikut ja materjale lisandub kogu aeg," ütles Sempelson.