Daniel Vaariku osas hindas žürii võidu vääriliseks tema blogis Memokraat ilmunud analüüsi Vabadussamba sekelduste teemal, mis oli hästi argumenteeritud, elegantselt kirjutatud ning mis päädis kohe kõrgetasemelise diskussiooniga. Vaata fotogaleriid preemia üleandmisest:


Vaata videost!


Vaata intervjuud võitjaga!

Vaarik on oma Memokraadi loos "Tahte triumf mõistuse üle"  analüüsinud kaitseminister Jaak Aaviksoo bogipostitust, milles Vaariku meelest näib Aaviksoo korraks ennast küll võtvat toimunu eest vastutust, kuid siis ülejäänud postituse jooksul tegeleb ohtra demagoogiaga teemal, miks ta tegelikult ikka ei vastuta samba projekti halva elluviimise eest.

"On väga sümpaatne, et ta proovib anda omapoolseid selgitusi toimunule, kuid kahjuks kordab ta oma postituses üle põhiliselt üldlevinud müüte ning kasutab demagoogiavõtteid, millega loob pigem küsitavusi kui usaldust. Üritan alljärgnevalt mõningaid ministri väiteid analüüsida lähemalt," kirjutab Vaarik oma blogis

Loe ka Daniel Vaarikut kirjutama ajendanud Jaak Aaviksoo blogipostitust "Mina ja sammas".

Žürii valis võitja välja kuue nominenti, kelleks olid: Kadri Ibrus, Mart Jesse, Vladimir Fridlyand, Rein Sikk ja Ühtse Eesti Suurkogu kollektiiv.

Suvel pidasid Vaarik ja Aaviksoo maha debati: