Sel ajal USA ühendatud staabiülemate komitee esimees olnud kindral Hugh Shelton väidab oma värskes mälestusteraamatus „Ilma kõhkluseta: Ameerika sõdalase odüsseia”, et koodid olid kadunud mitu kuud ning tegemist oli väga tõsise asjaga, vahendab Daily Telegraph.

Sama väitis ka kolonelleitnant Robert Patterson seitse aastat tagasi välja antud raamatus. Patterson oli üks meestest, kes „jalgpalliks” nimetatavat tuumakohvrit kandsid. Hommikul pärast Monica Lewinsky skandaali puhkemist küsis Patterson presidendilt rutiinselt tuumakohvrit avava kaardi esitamist, et vahetada see välja uue vastu.

„Ta arvas, et oli selle ülakorrusele jätnud,” meenutas kolonelleitnant Patterson. „Me helistasime ülakorrusele, me hakkasime kogu Valgest Majast koode otsima ja lõpuks ta tunnistas, et pani need valesse kohta ja ei mäleta, millal neid viimati nägi.”

Pattersoni sõnul kaotas president Clinton koodikaardi hüüdnimega „küpsis” 1998. aastal. Kindral Sheltoni andmetel juhtus see aga 2000. aastal.

Kuulujuttude põhjal jättis president Jimmy Carter „küpsise” kunagi ülikonna taskusse, mis saadeti keemilisse puhastusse.