Sügis saabus ning koos sellega ka aeg, mil tuleb vahemaid jällegi läbida kiirusepiiranguga 90 km/h. Paljud ei ole veel sellega harjunud ja sõidavad ikka suvisel moel edasi. Sügise saabudes on ka ohuks muutunud hämarus ja märjad lehed teedel. Kihutatakse aga edasi, kuulates samal ajal raadiojaamu, kus kantakse ette paikadest, kus politseipatrullid varitsevad. Selle teadmisega saab liiklushuligaan hoo maha võtta täpselt seal, kus vaja, ning „ohu“ möödudes jälle kiirustama hakata.

Ausalt öeldes ajab mind närvi, et neid, kes liikluseeskirjadest kinni ei pea, suisa abistatakse raadio teel. Nii sõidavad nad süüdimatul varem või hiljem ikka kellegi surnuks. Ja kui kedagi ei sõidetagi, siis endale tehakse ikka kunagi suure hooga ots peale. Võib-olla oleks mõni liiklusõnnetus toimumata jäänud, kui huligaani poleks hoiatatud ja politsei oleks kihutaja kinni võtnud ning trahvinud. Isegi hoiatus oleks tõenäoliselt inimese korrale kustunud.

Suisa valus on vaadata ka neid inimesi, kellel on veel Nõukogude ajast komme vilgutada vastu tulevatele autodele tuledega, kui nähakse põõsas passivat politseinikut. Olen kordi näinud, kui potentsiaalne mõrvar kihutab minust mööda, tekitades samal ajal liiklusohtlikke olukordi ning enne vahetut möödumist vilgutab tuledega, sest oli raadiost kuulnud hoiatust.

Sama liikleja võtab seejärel hoo maha, möödub viisakalt politseist ning lisab jälle tuure. Too autojuht, keda hoiatati, kihutab aga juba järgmises kurvis, möödumise hetkel, vastu tulevale autole otsetabamusega sisse ning kõik hukkuvad. Politsei aga laiutab käsi - oli ju õnnetuse põhjustaja alkoholoijoobes, aga kuna ta sõitis nii eeskujulikult politseist mööda, polnud vajadust teda kontrollimida.

Tegelikult tahtsin teha üleskutse, et lõpetame liikluses tulede vilgutamise ning samuti võiksid raadiojaamad lõpetada liiklusmõrvarite abistamise. On ju seadusega märgitud, et mõrvale kaasaaitamine on kuritegu!