Dombrovskis ütles pärast Ühtsusesse kuuluva erakonna Uus Aeg juhatuse istungit ajakirjanikele, et see otsus võeti vastu, arvestades Üksmeele Keskuse soovi alustada läbirääkimisi "puhtalt lehelt", ilma eeltingimusi esitamata. See oli aga Ühtsusele vastuvõetamatu.

Peaminister ütles, et sai määratud ajaks kõigilt poliitilistelt jõududelt vastuse Ühtsuse ettepanekule moodustada võimukoalitsioon neljast valimisliidust. Üksmeele Keskuselt aga saadi kaks läkitust, mis Dombrovskise sõnul näitavad olulist muutust nende seisukohtades. Kui esimesest vastusest võis aru saada, et Üksmeele Keskus on valmis osalema valitsuse moodustamise läbirääkimistel, siis teises läkituses kutsus Üksmeele Keskus loobuma kõigepealt eeltingimustest, mis peaministri hinnangul on fundamentaalsed.

Dombrovskis pidas silmas Ühtsuse nõudmisi nõukogude okupatsiooni fakti tunnistamisest ning riigikeelest.

Peaminister ütles, et Roheliste ja Talurahva Liidult saadi positiivne vastus - nemad on valmis uues koalitsioonis osalema.

Ühtsuse koostöö ainuüksi Roheliste ja Talurahva Liiduga tagaks võimukoalitsioonile parlamendis enamuse, kuid Dombrovskis rõhutas, et läbirääkimised rahvuslaste ühendusega Kõik Lätile! - Isamaale ja Vabadusele jätkuvad.