"Eesti on tegelikult need suured eesmärgid saavutanud, mis seati siis, kui iseseisvaks saadi. Ja võib-olla üks esimene asi ongi see, et mingit revolutsiooni või põhimõttelist muudatust enam ei ole vaja ja tõenäoliselt seda ka ei tule," rääkis Madise presidendi kärajate ajal Delfile.

Aga samal ajal on Madise arvates ühiskonnas liiga palju hirmu ja inimesed on pärsitud. "Nad ei paku välja uusi ideid, sest nad kardavad läbi kukkuda. Ja see puudutab nii kõige väiksemat ettevõtjat ja ametnikku ministeeriumis kuni siis päris riigijuhtimiseni välja."

Lisaks arvas professor, et Eesti peaks olema üks omapärane paik, kus eestlased ise tahavad elada. "See ei tähenda, et ei käida väljas ega tehta tööd või õpita mingi aeg välismaal, aga see on see pesa, kus eestlasel on võimalik tulla koju oma keelekeskkonda."

"Riigiõiguse valdkonnas oleks üks lahendus, et Eesti peaks leidma mittebürokraatlikke ja originaalseid lahendusi ehk siis lõpetama sellise ülereguleerimise ja kasutute seaduste vastuvõtmise, nagu seda praegu vahel tehakse ja koguni eurorahade eest," lisas ta.

"Minu usk on see, et need on näiteks infotehnoloogia lahendused, kus me oleme suutnud näidata, et Eesti teeb midagi täiesti originaalset - olgu see interneti teel hääletamine või ID-kaart, mida me saame kõik praktiliselt kasutada. Näiteks mõni prantslane või sakslane ei kujuta ettegi, et niivõrd lihtne on ajada ametiasutusega asju, täita oma deklaratsioone, saada mingid haldusaktid kätte," tõi Madise näiteid Eesti positiivsetest saavutustest.