Rahvas võis peaministrit ja tema naist näha valitsuse kodulehele pandud videos, kus Putinite abielupaar vastab neid Moskva lähedal residentsis külastava rahvaloendaja küsimustele.

Endine president Putin (58), kellest 2008. aastal sai peaminister, abiellus endise stjuuardessi Ljudmilaga (52) 1983. aastal. Neil on kaks tütart.

Viimastel aastatel on Putineid harva avalikkuse ees nähtud, mistõttu on hakanud levima kuulujutud, et nad on salaja lahku läinud ja Putin kavatseb abielluda olümpiavõitjast võimleja Alina Kabajevaga, kes on sündinud samal aastal, kui tema Ljudmilaga abiellus.

Vahetult enne presidendiametist lahkumist käratas Putin kuuldusi tõrjudes ajakirjanikele peale, öeldes, et neil ei maksaks toppida oma "tatist nina" tema eraellu.

Värskes videos ütlevad Putinid rahvaloendajale, et on abielus. "Mina olen tema naine," ütleb Ljudmila, kes paistab närviline ja kohendab lakkamatult prille.

Putini pressiesindaja Dmitri Peskov ütles Reutersile, et jutud lahutusest on lollus ja koos käiakse avalikes kohtades harva sellepärast, et Putinil on kohutavalt palju tööd. Viimati nähti neid möödunud aastal poppmuusikakontserdil.

Putini eraelu on avalikkuse eest täielikult varjatud, aga peaministrina kohustab protokoll teda Ljudmilat rahvusvahelistele kohtumistele kaasa võtma.

Peavoolumeedia Putini eraelu ei aruta, aga septembris oli õigeusukirik sunnitud kummutama kuulduse, et Ljudmila on nunnaks hakanud.